D11 Tur genom 5 län

D11 Tur genom 5 län
lördag, augusti 18, 2018 - 08:45

D11 Långtur genom 5 länlördag, augusti 18, 2018 - 08:45

Långtur genom fem län

Startplats: Preem, Lokgatan 2, 36230 Tingsryd
Tid: 08:45

Lördagen den 18 augusti tar Nils-Gunnar från Blekinge med oss på en tur genom vackra landskap på varierande vägar, genom fem län!
Vi passerar Åsnen, Bolmen, Immeln, Råbelövssjön, Ivösjön, Oppmannasjön, Mien, studera gärna om de bygder som vi ska passera!
Effektiva körtiden beräknas till 7-7,5 timmar, med lunchuppehåll på en timme, minst fyra rasttillfällen à 20 minuter samt ytterligare några ’spontanstopp’ för beundran av naturen så kommer den totala tiden troligen att bli ca. 9,5 timmar.
Klockan är kanske 19:30 när vi är tillbaka i Tingsryd igen så förbered er på en lång dag!
Detta är med andra ord en utmaning som man absolut ska ta på fullaste allvar, vikten av att äta och inte minst dricka när tillfälle ges är stor!

Tankningsställen
Macken i Tingsryd vid start samt i Lagan och Strömsnäsbruk, som också passar bäst som platser för bensträckare, men det finns fler mackar utmed rutten. Vi försöker dock att minimera antalet tankningsstopp, hellre stannar vi för en naturupplevelse och det är på ert egna ansvar att se till att ni kommer tillbaka till Tingsryd utan soppastopp!

Dagens etapper
1. Tingsryd – Agunnaryd. Ca. 80 km. Stopp ca. 15 minuter för bensträckare/egen fika/Matnära-butik.
2. Agunnaryd – Restaurang Vallsnäs. Ca 90 km. Stopp 1 timme för lunch.
3. Restaurang Vallsnäs – Strömsnäsbruk. Ca 60 km. Stopp ca. 15 minuter för bensträckare och tankning vid mack/Seven/eleven-butik.
4. Strömsnäsbruk – Bäckaskogs Slott. Ca 110 km. Stopp ca. 20 minuter. Stopp för bensträckare/egen fika/Café. ”Eftermiddagsfika”!
5. Bäckaskogs Slott Camping – Barums färjeläge. Ca 4 km. Om tid finns, snabbstopp vid färjeläge.
6. Bäckaskogs Slott – Näsum. Ca. 25 km. Stopp i Näsum ca 10 minuter för bensträckare. Kiosk/Matnära-butik som stänger kl. 18!
7. Näsum – Tingsryd. Ca 80 km, framme! 45 mil körda.

Lunchmeny enl. följande:
1. Pannbiff med lök, potatis, gräddsås och lingonsylt.
2. Stekt fisk med potatis och remouladesås.
3. Vegetariska bullar med gräddsås, potatis och lingonsylt. 
Dricka, salladsbuffé, kaffe och kaka ingår.
Gluten- och laktosfria alternativ finns.
Pris: 125 kr/ person

Anmälan görs senast den 16/8, skicka mejl till nils-gunnar.bertilsson@hotmail.com och meddela lunchval med ev. spec. önskemål samt ett mobilnummer så att ni kan nås om nåt akut inträffar.

I retur kommer det en uppdaterad innehållsbeskrivning av dagen samt en Info om bl.a. regler vid körningen, läs noga igenom det!

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera