D9 resa till Målilla, slutspel speedway: Dackarna - Piraterna

D9 resa till Målilla, slutspel speedway: Dackarna - Piraterna
tisdag, augusti 23, 2016 - 16:00

Slutspelet i speedway drar igång, och 23/8 tar Dackarna (Målilla) emot Piraterna (Motala).

OM väderprognosen är fin, tar jag hojen till jobbet den morgonen. Intresserade träffas vid Statoil (som väl numera heter Cirkel K?) i Ryd 16.15 för avfärd snarast därefter. Anmälan är tillåten men behövs inte – men vi väntar inte på någon, som inte anmält sig!

För Er, som inte är vana vid speedway, kan det vara bra att veta, att en match börjar kl. 19 och brukar vara i två timmar. Till Målilla är det enligt Google 126 km, och körtiden beräknar samma källa till 1 tim 38 minuter. Vi kan räkna med att starta hemåt senast 21.30.

Ha de’

B.G. (Bror Gårdelöf)

http://www.speedwayportalen.com/

http://www.dackarna.nu/

 

Är någon rutt tilltänkt? Man kanske kan åka Åtvid, 134:an, Björkfors, Horn och ner mot Vimmerby så slipper man den inte allt för upphetsande 34:an, i alla fall ena vägen?

Jag delar Din åsikt om 34:an. Startar vi 16.15 och har drygt halvannan timmes körtid på just 34:an, anländer vi till Målilla lite före 18. Erfarenhetsmässigt är det bra att komma fram åtminstone en halvtimme före start, så vi har en dryg halvtimme att vinka på för att i så fall göra resan mindre tråkig. Det kan vi besluta, när vi ses. 

Hem blir det 34:an - av två skäl: 

1. Det kommer att vara mörkt, och risken för viltolyckor bör vara minst på 34:an. (Dessutom är väl kringelikrokväg i mörker ingen direkt höjdare?) 

2. I alla fall min väckarklocka ringer 05.45 onsdag morgon, så jag vill komma i säng i rimlig tid. 

Är det i så fall bättre att ses vid (den numera bara automatstationen) Statoil Åtvid-vägen? Eller för sent att ändra?

"Svårt fall, doktorn grät." 

Möjligheten finns, att en del intresserade kanske inte läser vår korrespondens utan bara ursprungsinslaget ovan - och då undrar de, varför jag inte dyker upp, enligt vad där står. Därför kan det vara dumt att ändra. 

Dessutom bor och jobbar en kompis, som kommer med, i närheten av Ryd, och han kan eventuellt ha ont om tid(?) att hinna till Åtvidabergsvägen.

Efter en natts sömn har jag gjort reflektionen, att Linköping - Åtvidaberg inte är så rasande mycket roligare än Linköping - Kisa (även om den förstnämnda sträckan är drygt en mil kortare). Ett alternativ är, att vi svänger mot Åtvidaberg i Kisa och sedan Björkfors - Horn - Vimmerby. Då får vi den roligaste delen av 134:an inlagd i rutten. 

Eller ta Vårdsberg - Björsäter - Åtvid. Då har vi kul hela vägen. Bara för att krångla till det ännu mer kan man ju skippa Björkfors och ta av mot Horn längre fram på 134:an om man vill njuta av kurvorna på den sträckan.

Men oavsett vilket, eftersom jag bor i Askeby hakar jag på längs vägen. Om det blir via Björsäter hakar jag på i Askeby, blir det via Kisa hakar jag på vid avfarten till Björkfors.

Meddela bara vilket vägval det blir så dyker jag upp där. "It's your call" :-)

Preliminärt beslut blir, att vi ses vid avfarten mot Björkfors - och det beslutet består, tills Du ser något annat här. 

Vad har Du för hoj? Min är en svart K 1200 RS med gula reflexer framtill på kåpan, och jag har gul hjälm. Kompisen kör en körsbärsmetallicröd Honda VFR VTEC och har svart hjälm.

Så får vi se, ifall det kommer några fler. 

Kring kl. 17 borde väl vara rimligt vid nämnda avfart? 

"Körsbärsmetallicröd" ser jag fram mot att se! :-) :-)

Jag har en blå GSA, silverfärgad hjälm och gul väst.

Har inte helt bestämt än om jag kommer med då det beror lite på jobbsituationen (såhär långt ser det OK ut), men Finns jag inte där vid 17-tiden är det bara att köra på för er del.

/P-O.

OK. Spikat.

Skall Du se färgen, måste Du rimligen komma. :-)

Den lacken är för övrigt den näst snyggaste originallack, som jag sett på en hoj. 

Den snyggaste hade Aprilia - i alla fall för sådär tio år sedan. Då kunde man köpa Futura-, Caponord- och Falco-modellerna med en bronsmetallicröd lack, som verkligen var något alldeles extra! (Min egen Prilla var dock lackad i silvermetallic. Köper man begagnat, är ju lacken inte valbar på det enskilda objektet.)

Hoppas vi ses

Tyvärr kom en sak upp sent så jag kan tyvärr inte följa med till Målilla.

Conny Jonsson

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera