Pippi på Öland

Pippi på Öland
fredag, september 7, 2018 - 16:45

I Bumsen 5.17 sidorna 44-46 kan du läsa artikeln om en aktivitet som vi genomförde i september 2017. Vi kallade den för Pippi på Öland.

Det var en mycket uppskattad resa och vi har redan fått förfrågningar om att göra om den 2018.

Du som är intresserad kan redan nu boka in helgen 7-9 september 2018!

Vi kommer att bo på Ottenby vandrarhem i Ås, nere på södra Öland.

Vi bodde i ett hus tillsammans och hade det väldigt trevligt på kvällarna. Var och en bokar in sig på vandrarhemmet utefter egna önskemål. När du ringer och bokar in dig är det viktigt att du säger att det är BMW-klubbens träff som det gäller. Ange också om du vill ha enkelrum.

Telefonnummer till vandrarhemmet är 0485-662062.

Det går att beställa frukost. Du kan också handla egen frukost i lilla ICA-affären i Grönhögen, tio minuter från vandrarhemmet.

För dig som hellre campar än sover inomhus finns möjlighet att tälta i anslutning till vandrarhemmet.

I år kommer vi att köra lite andra vägar än 2017. En del av sträckan går på grus men den är inte svårare än att det går och köra K1600 eller S1000RR! Lunch, fika och kvällsmat äter vi ute på lokala fik och resturanger.

Precis som förra året startar träffen på vandrarhemmet fredag kväll. På lördagen gör vi utflykter där ett besök på Ottenby fågelstation ingår, även i år. Carina guidar oss i området runt Långe Jan. Därefter bär det av ut på de Öländska vägarna med stopp för fågelskådning och fika på något av öns cafeer.

Söndag förmiddag används till utflykter och vi avslutar med en gemensam lunch innan vi skiljs åt och kör hemåt. Carina och Lasse har med sig tubkikare som alla får titta i. Du som har en handkikare rekommenderas att ta med den.

Välkommen att uppleva några av Ölands fågellokaler (de förnämsta som Sverige har att erbjuda) tillsammans med oss! Höst och vår samlas här fågelskådare från hela Europa.

OBS! På väg ner till Ottenby passerar ni Södra Möckelby. Tanka där så att ni har full tank inför lördagens tur.OBS!

 

 

För information och anmälan, maila till lasse@pr-photo.se

 

Var och en tar sig till Ottenby på egen hand. Om man vill så lägger man ut en fråga på FB och kollar. Det kanske är fler som bor i närheten av dig som ska med.

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera