D8 En tur in i Norge

D8 En tur in i Norge
lördag, juni 16, 2018 (Hela dagen)

Halden i försommartid!

(En tur in i Norge, på fina vägar och vacker natur på väg upp till Fredrikstens fästning)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Bel%C3%A4 ... 3%A4stning

Datum: Lördagen den 16 Juni 2018
Startplats: Lilla Edet, Rasta bensinstation och servering utmed Riksväg 45 https://kartor.eniro.se/?c=58.147833,12 ... edet%22;yp

Starttid: Avfärd från Lilla Edet Rasta klockan 10:00, samling från ca 09:30 innan avfärd, avslutas på samma plats då vi kommit tillbaka från turen för dom som önskar.
Planerar in två stopp under vägen, ett på uppresan och ett stopp på hemvägen, samt ca 1,5-2 timmar uppe på fästningen i Halden.

Upphämtning på uppresan för dom som önskar utanför Biltema vid Torp köpcentrum i Uddevalla för dom som hellre vill starta därifrån. Avfärd ca 10:45

Tag gärna med kaffe och smörgåsar, frukt eller dryck som vi kan inmundiga på våra pauser på dit/hemfärd.
Lunchservering av enklare slag finns att tillgå, men det är relativt dyrt på platsen och jag känner inte till öppettider eller vilken meny som erbjuds.
Lunchlåda rekommenderas att medtagas på resan !

Vi åker mindre vägar från Lilla Edet, förutom en liten bit på E6'an där vi svänger av strax efter Munkedal och åker mindre vägar (väg 165) genom Dingle, Hällevadsholm, Bullarebygden, genom en liten obemannad gränsövergång där vägen övergår till väg 22.
Därefter passerar vi genom Prestebakke genom Tistedal och slutligen Haldens fästning.

Vi bör vara uppe på fästningen runt klockan 13:00 där vi kan avnjuta eventuell medhavd mat och fika, titta på fästningen och utsikten över Halden.
Avfärd hemåt ca 14:30-15:00 eller då alla är nöjda med besöket och känner sig sugna på att styra kosan hemåt igen.
Återresan går på samma vägar tillbaka mot Lilla Edet.

Tanka gärna upp cyklarna innan avfärd, exempelvis på Edet Rasta så vi klarar dessa 28 mil utan att behöva stanna extra för det.

Välkomna !

Turledare
Mats Svensson, 073-610 10 84
 

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera