En dag på Bornholm - INSTÄLLT!

En dag på Bornholm - INSTÄLLT!
lördag, augusti 11, 2018 - 08:00

En dag på Bornholm

 

 

 

Tyvärr är aktiviteten inställd p.g.a. av för få anmälningar!

 

 

 

OBS: Anmälan krävs. Kontaktuppgifter finns längst ner!

Vi träffas vid färjan i god tid innan avgång. Färjan från Ystad kör kl 08:30 till Rönne med ankomst Rönne kl 09:50

Från färjan i Rönne kl 10:00 kör vi vägen Teglkåsvej, nord om Hasle, här svänger vi in på en trevlig liten smal väg, direkt i vandkanten och genom två mycket små fiskelägen. OBS. Denna väg är blind, så vi köra samma väg tillbaka till Borrelyngvej. Härifrån fortsätter vi upp till Hammershus som är Norra Europas största borgruin.

https://bornholm.info/hammershus/

Inkl. det helt nya besökarcentret med info och café/restaurang och toaletter.

https://bornholm.info/hammershus-besoegscenter/

När vi är klar med Hammershus, köra vi förbi Hammerhamn som tidigare var utskeppningshamn för granit. Idag liten marina med liten strand, kiosk/hamburgare, toaletter och bra parkering var kystvägen.
https://bornholm.info/hammerhavnen/

Härifrån köra vi från Allinge-Samdvig av kustvägen till Gudhjem och därifrån till Svaneke längs den klippiga kusten med havet och klipporna på ena sidan och många fina fiskebyar på landsidan.
Vi gör stopp i Gudhjem hamn - Här är det brant ner till hamnen upp från landsvägen. Här finns många affärer, matställen, toaletter och glasskiosker. OBS: Under turistsäsongen kan trafiken orsaka problem i staden och P-förhållandena är svåra om vi är mer än 8-10 stycken. Ifall där är folk ibland oss, och där många folk som önskar det, kan vi självklart parkera våra motorcyklar uppe på en bensinmacka eller någon annanstans, och gå ner i staden istället.

https://bornholm.info/gudhjem/

När vi har sugit Gudhjem till oss fortsätter vi längs kustvägen till Svaneke.

Här finner vi också ett brett utbud av matställen, glaskonst, fina affärer, en vacker stensträdgård, toaletter och bra parkering vid hamnen, eget bryggeri som är mycket populär i hela Danmark för sin höga kvalitet

https://bornholm.info/svaneke/

https://bornholm.info/svaneke-bryghus/

Från Svaneke köra vi till Dueodde fyr som är Bornholms södra spets med fantastiska sanddyner. restaurang, café, glass, toaletter och bra parkering. Dessutom träbro ca. 500 m till stranden.

https://bornholm.info/dueodde-strand/

Bornholms specialitet är: Rökt sill med tillbehör – Detta kan köpas direkt hos dom olika från rökhus i Hasle, Allinge, Gudhjem, Svaneke, Aarsdale, Nexø och Arnager.

Färgen hem från Rönne till Ystad är kl. 18:30, och vi skall vara framme senast kl XX:XX

Vi har runt 150 km att köra som bara tar 2,5 timme att köra utan stopp. Så beroende på vem som anmäla sig för denna tur, och vad du/ni har för önskemål, finns det fler saker vi göra.

Därför vill jag bli glad om du/ni i samband med din/er anmälan, skriver vad som du/ni gärna vill, så att jag kan anpassa turen till dem som är med.

Några saker som vi kan spendera lite mer tid på om där finns i intresse:

Provsmakning och guidad tur på Svaneke Brygghus (de brygger 30 olika typer av öl).

Det finns 2 olika provningar och guidade turer

1: Ölprovning i restaurangen

Ölprovningen varar ca. 45 min. och kostar DDK 85 kr. pers.

Du får fyra smaker och en bra ölprat.

2: Guidad tur och en öl i handen (på Danska: en håndbajer)

Rundtur på det stora bryggeriet i utkanten av Svaneke med en öl i handen.

Turen tar 60 minuter och kostar DKK 110 kr. person.

Dessa turer kräver minst 15 personer och måste bokas i förväg.

http://www.svanekebryghus.dk/olsmagning

Om vädret tillåter och det finns intresse för det, kan vi också spendera tid på att bada och njuta av solen på Dueodde strand är en av Europas bästa sandstränder. Sanden vid Dueodde strand är inbjudande och ultrafin - i själva verket så fin att den har använts för timglas. Vattnet är klart och rent - med massor sand barer, så det finns både grunt och djupt vatten nära stranden. Stranden sträcker sig över flera kilometer på båda sidor av öns sydspets.

När det gäller raster, mat under dagen etc., är det mycket korta sträckor som vi kör, och därför är det också mycket enkelt att ta alla dom raster som vi vill. När det gäller mat (lunch) tänker jag Gudhjem eller Svaneke, där det finns gott om servering men också möjlighet att njuta av sin egen medföljande mat.

Färjan hem från Rønne till Ystad är kl 18:30 med ankomst Ystad kl 19:50

Du är själv ansvarig för att boka färjabiljett Ystad- Rönne och retur.

https://www.faergen.dk/ruter/bornholmerfaergen/

Priser: Total MC inkl före: DKK 545:- Det koster inte extra för passagerare, men det skall beställas ihop med bokningen av biljetten.

 

Kontakt

Henrik Maack, hrmaack@gmail.com, 0707-87 94 09

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera