Långtur genom fem län

Långtur genom fem län
lördag, juni 30, 2018 - 08:45

Plats: Biltemas parkering i Kristianstad

Lördagen den 30 juni, tar Nils-Gunnar (från Blekinge) med oss på en tur genom vackra landskap på varierande vägar, genom fem län!

Vi passerar Råbelövssjön, Immeln, Bolmen, Åsnen, Mien, Orlunden, Ivösjön och Oppmannasjön, studera gärna om de bygder som vi ska passera!

 

Effektiva körtiden beräknas till 7-7,5 timmar, med lunchuppehåll på en timme, minst fyra rasttillfällen à 20 minuter samt ytterligare några ’spontanstopp’ för beundran av naturen så kommer den totala tiden troligen att bli ca. 9,5 timmar.

Klockan är kanske 18:30 när vi är tillbaka i Kristianstad igen så förbered er på en lång dag!

Detta är med andra ord en utmaning som man absolut ska ta på fullaste allvar, vikten av att äta och inte minst dricka när tillfälle ges är stor!

Tankningsställen

Mackarna på Långebro i Kristianstad vid start, Strömsnäsbruk, Agunnaryd som bidrar med den sista bokstaven i ordet IKEA, samt i Vislanda.

Vi försöker att minimera antalet tankningsstopp, hellre stannar vi för en naturupplevelse och det är ert egna ansvar att se till att ni kommer tillbaka till Kristianstad utan soppastopp!

 

Dagens etapper

1. Kristianstad – Strömsnäsbruk. Ca. 100 km. Stopp ca. 20 minuter för bensträckare/egen fika/Seven/eleven-butik. 10 mil körda.

2. Strömsnäsbruk – Restaurang Vallsnäs. Ca 60 km. Stopp 1 timme för lunch. 16 mil körda.

3. Restaurang Vallsnäs – Agunnaryd. Ca 90 km. Stopp för generell tankning för alla/bensträckare/Matnära-butik. 25 mil körda.

4. Agunnaryd - Mjölknabbens Camping. Ca 70 km. Stopp ca. 20 minuter, bensträckare/fika/mjukglass, besök gärna Amys kafé. 32 mil körda.

5. Mjölknabbens Camping – Näsum. Ca 75 km. Stopp i Näsum ca 15 minuter för bensträckare/Kiosk/Matnära-butik som stänger kl. 18! 40 mil körda.

6. Näsum - Barums färjeläge, om tid finns, ett snabbstopp! Ca. 20 km. 43 mil körda.

7. Barums färjeläge - Biltema Kristianstad, framme!

 

Lunchmeny enl. följande:

1. Pannbiff med lök, potatis, gräddsås och lingonsylt.

2. Stekt fisk med potatis och remouladesås.

3. Vegetariska bullar med gräddsås, potatis och lingonsylt.

 

Dricka, salladsbuffé, kaffe och kaka ingår.

Gluten- och laktosfria alternativ finns.

Pris: 125 kr/ person

 

 

Anmälan:

För lunchplaneringens skull vill jag ha anmälan senast den 28/6, skicka mejl till nils-gunnar.bertilsson@hotmail.com och meddela mig lunchönskemål och annat att ta hänsyn till.

I retur kommer det ett PM med ytterligare info om dagen, bl.a. regler vid körningen, läs noga igenom det!

 

 

Kontakt: Nils-Gunnar Bertilsson, mobil 070-534 16 47, nils-gunnar.bertilsson@hotmail.com

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera