Mctur längs S:t Olavsleden (uppdaterad 20180802)

Mctur längs S:t Olavsleden (uppdaterad 20180802)
torsdag, augusti 9, 2018 - 08:00

Anmälaningstiden har gått ut pga av att hotellet i Norge behövde förbokas. Men ring 070-633 74 00 så skall jag försöka lösa det om du är sugen att åka med.

Ta chansen och åk med på en tredagarstur till Norge och Nidarosdomen i Olav den heliges spår.


Torsdag: Sundsvall (Start 08:00 vid Selångers gamla kyrkoruin). Vi åker västerut längs med Ljungan. Och strax innan ånge så viker vi av lite mer norrut. Då det skett en hel del skogsbränder under juli månad. Så skall vi förlägga ett fika stopp vid en brand strax öster om Gällö. - Anjan Fjällstation. Här har vi reserverat 15 bäddar. Middag, frukost och del i tvåbäddsrum för priset av 8-900 kr.

Fredag: Anjan Fjällstation - Trondheim. Målet är att vi skall parkera våra motorcyklar och checka in på Thon Hotell i Trondheim. Det är samma hotell som förra resan. Det ligger mycket centralt i Trondheim. Denna gång bor vi i enkelrum för priset av 1095 NOK. Denna gång är vi ganska tidigt till Trondheim (i jämförelse med fjolårets tur) så nu har alla möjlighet att upptäcka staden. Och framförallt Nidarosdomen och krigsmuséet.

Lördag: Vi letar oss tillbaka mot Sverige. Här  kan man avvika på snabbare vägar om man har bråttom hem.

Årets tur kommer att ha två grupper. En grustur som leds av Gert Bergström och Olof Eriksson. Sen en Asfalt/grus tur där vi delar med oss av en färdigrutt. Alternativt någon deltagare räcker upp handen och ansvarar för denna tur. Oavsett rutt så kommer vi att få en mycket härlig tur gemensamt. Stora delar av fredags- och lördagsrutterna är gemensamma i början.

Asfalt/grus: Körs på hårda vägar oavsett mc så är det bara att följa med.

Grusturen: Fokus är att följa S:t Olavsleden. Nabbdäck är inte ett måste men då vissa vägar är gräsbevuxna så är däck med högre friktion ett måste. Är du inte bekväm med att köra många mil på grusväg så skall du välja asfalt/grusturen.

Föranmälan sker till vår mailadress: Anmälaningstiden har gått ut pga av att hotellet i Norge behövde förbokas. Men ring 070-633 74 00 så skall jag försöka lösa det om du är sugen att åka med. Då det var för få på asfaltrundan så blir det enbart grusturen denna gång.

Vi behöver följande i anmälan:
Medlemsnummer:
Namn:
Adress:
Mobiltelefon:
Epostadress:
Och vilken tur du vill åka: (grus eller asfalt/grus)

Då vi enbart har 13 platser så är det det först till kvarn som gäller. En reservlista upprättas givetvis om det blir fler. Vi kommer att behöva ta in pengar till hotellet. Jag meddelar hur vi löser detta via mail.

Har du frågor så ställ dem till Gert Bergström på 072-545 58 98 eller via mail gert@bymail.se

S:t Olavsleden, alternativt S:t Olofsleden, är en pilgrimsled mellan Selånger utanför Sundsvall i Sverige och Nidarosdomen i Trondheim i Norge. S:t Olavsleden var en av Nidarosvägarna. Från 1970-talet fram till 2012 benämndes den Mittnordenleden. Efter återinvigningen är S:t Olavsleden idag 564 km lång och sträcker sig från kust till kust, från Bottenhavet till Atlanten genom två länder och elva kommuner.

https://sv.wikipedia.org/wiki/S:t_Olavsleden

// Olof Eriksson DO i D3

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera