Tomtom GPS-kurs

Tomtom GPS-kurs
lördag, februari 16, 2019 - 09:00

Tomtom GPS-kurs steg 1.

Har du en TomTom Rider i serie 400-550 GPS (se bilden ovan) och vill veta mer hur den kan användas och hur du på ett enkelt sätt kan göra egna avancerade rutter? BMW MC-klubben D7 visar dig fix & trix under en heldag i kamraters sällskap. Kursen leds av Christian Hollmann.

·     När: Lördagen den 16 februari 2019 med start kl. 09:00. Vi håller på hela dagen med avbrott för lunch någon gång och avslutar dagen runt 16-tiden. Kom i god tid för att rigga din dator mm.

·     Var: Stockholm. Sabbatsbergs Sjukhus på Olivecronas Väg 5, huvudentren. Parkeringsplatser (avgiftsbelagda) finns utanför huvudentrén). Vi finns i konferensrummet som ligger rakt in och till höger från huvudentrén. Se anvisningar på plats.

·     Pris: Avgiftsfri. Lunch på någon restaurang i kvarteren betalar du själv.

·     Hur många: Max 16 personer, först till kvarn gäller.

·     Förutsättningar: TomTom Rider serie 400-550 GPS, bärbar dator med Windows- eller Apple macOS-dator. Valfritt: Löst licens för datorprogrammet MyRoute-app Gold alternativt 30 dagars demo/prova-på-licens. Ta med grendosa/förlängningskabel för strömmatning till datorn och USB-kabel till GPS:en. Du känner till och använder programmet MyDrive Connect för att uppdatera kartor mm i din GPS.

·     Bra-att-ha: Smart-telefon med internetuppkoppling och ansluten GPS (via blåtand).

Vi går igenom hur en TomTom GPS kopplas upp mot Internet och vilka fördelar det medför. Vi tittar även på appen TomTom MyDrive (för iPad eller iPhone) och hur den kan hjälpa dig i hanteringen av rutter och platser samt hur de automatiskt synkas till din GPS.

Eftermiddagen ägnas åt MyRoute-app Gold för att skapa mer avancerade rutter, och hur de enkelt överförs till din GPS, både via USB-kabel och via Internet. 

Efter genomförd kurs kan du använda din GPS för att skapa och hantera rutter och platser såväl via GPS:en, via appen MyDrive och via MyRoute-app. Du bör ha blivit mer förtrogen med användandet av GPS:en och lärt dig att ansluta den till Internet.

 

Kursbokning:

Bokningen är öppen och sker per e-post till mig, christian@c-pro.se. Först till kvarn gäller för de 16 tillgängliga platserna som är avgiftsfria, MEN, om du anmäler dig och får förhinder och inte avbokar din plats i skälig tid, får du betala en "no-show-avgift" på 500 kr till klubben! Detta för att säkerställa att vi inte får okynnesbokningar, eller att man av vilka skäl som helst inte dyker upp till utbildningen och därigenom sannolikt förhindrar en annan kamrat att ta den lediga platsen. 

I din anmälan anger du namn, telefonnummer, e-postadress (jo, finns i anmälan men ibland vill personer ha andra adresser än den som nyttjats vid kursbokningstillfället) samt vilken modell av GPS du har. Rätt svar stavas alltid med ordet Tomtom inledningsvis, men sedan också tre siffror som börjar med en 4:a eller 5:a. 

Får vi fler än 16 anmälda deltagare skapar jag reservplatser. Listan publiceras sedan per e-post till de som anmält sig. 

mvh / Christian Hollmann

 

 

Hej
Läser bra fram till där du skrev om din -postadress, sedan skippade jag resten i mitt mejl. Här kommer resten

Har en TomTom 450

Göran Sten
070-6898502
Vitvingevägen 89
14137 Huddinge
goran.sten@gmail.com

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera