NYHETSBREV #1 - #16 - D9

NYHETSBREV #1 - #16 - D9

Den här sidan innehåller alla nyhetsbrev fram till nummer 16.

 

NYHETSBREV #16 - 2013-05-18

Hej alla medlemmar i D9!
Nu har säsongen kommit igång på allvar och Sörmlandsturen lockade 12 stycken BMW hojar, med perfekt väder (ca 20 grader och mestadels sol). Det vart många nya vägar för många och även om regnet kom på hemvägen så har jag bara hört bra från turen. Göran som även höll i Sörmlandsturen ordnade också sin vårtur med Helene några veckor tidigare, och det var några från D9 som passade på att åka upp till Katrineholm för fler vägar norr om vårat normala åkområde.

Distriktet går nu in i en period med färre egna aktiviteter men vi kommer att åka till flera andra aktiviteter som jag kommer till senare. Däremot så fortsätter vi med torsdagskörningar, så passa på att åka till Statoil i Ryd på torsdagar jämna veckor klockan 17:30. Jag har själv svårt att vara med på de turerna, men hör gärna av er med information från kvällen.

Bror kommer som sagt att ordna en tur till och från årsträffen i Åre. Han kommer att ta två dagar på sig upp och lika många dagar ner. Det låter som att det kommer att bli en bra blandning av fina vägar och en bättre beskrivning finns på hemsidan, plus information om hur ni anmäler er. Jag anmälde mig precis till årsträffen och det finns fortfarande platser kvar, men efter den 31 maj garanterar de inte att det finns platser för alla.
http://bmwklubben.se/view.php?id=51&p=activities:page&aid=18228

Vi är ett gäng som kommer att åka upp till Adventure Days, och det finns information på hemsidan om ni vill samåka upp. Om det är något så kan ni skriva en kommentar till aktivteten eller höra av er till mig så ska jag försöka hjälpa till.
http://bmwklubben.se/view.php?id=51&p=activities:page&aid=18038

Det kommer inte att bli en gemensam tur ner till GS Meeting nästa vecka, men det är några som kommer att åka ner så hör av er om ni vill att jag ska försöka sammanföra er.
http://bmwklubben.se/view.php?id=51&p=activities:page&aid=17643

Nu drar sommaren igång på allvar och jag planerar inte att skriva något mer nyhetsbrev föränn i mitten av juli, när det börjar bli dax att komma igång med höstens turer. Men om ni har några frågor eller vill ordna någon spontantur så hör av er så kommer jag att sprida informationen.

I NÄRTID

- GS-meeting 2013 den 23-26:e maj
- Torsdagskörning den 30:e maj
- Torsdagskörning den 13:e juni
- Adventure Days 2013 den 13-16:e juni
- D9:s resa till årsmötet i Åre den 26-27:e juni och 30:e juni till 1:a juli

NYHETSBREV #15 - 2013-04-23

Hej alla medlemmar i D9!

Nu har vi haft säsongens första tur som gick till Tabergstoppen. Det var ca 10 stycken som tog chansen och fick en härlig dag på hojen. Det började visserligen lite osäkert med bara några plusgrader, men redan vid fikat innan Tranås så dök solen upp. De körde sen söderut via bland annat Gränna för att sen ta Tabergsdalen söderut mot toppen. Lunchen höll fin standard, som Bror lovat, och sen åkte de tillbaka mot Linköping på bland annat gamla Riksettan.

Vi har nästa helg blivit inbjudna till Katrineholm för en tur delvis norr om vårt distrikt, nämligen Göran & Helenes Vårtur. Johan Tiderman kommer att åka från Statoil Ryd i Linköping klockan 9:00 på lördag för gemensam färd till starten. Ta chansen att få upptäcka nya vägar lite utanför ditt vanliga åkområde!

Ingvar kommer tyvärr inte att kunna hålla sin populära Södermanlandstur den 9:de maj, men jag hoppas att vi kommer att kunna ordna en annan ledare till turen. Därför passar jag också på att fråga om någon av er har lust att ta den  :-). Jag har i så fall Ingvars ruttförslag som ni kan utgå ifrån så det är inget betungande förberedelser.

Det kommer att ordnas en heldagstur av McQ i D7 den 18:de maj. Det ska ha kommit ut information till alla tjejer i D9 om den turen från D7, men om någon inte fått det så hör av er så ordnar jag det. Det samma gäller om ni vill ordna gemensam färd till starten tex.

Det har nu kommit upp information om Brors tur till och från årsträffen i Åre. Han kommer att ta två dagar på sig upp och lika många dagar ner. Det låter som att det kommer att bli en bra blandning av fina vägar och en bättre beskrivning finns på hemsidan, plus information om hur ni anmäler er. Jag kommer tyvärr inte att kunna åka upp med Bror men jag hoppas att ni andra tar chansen och framförallt att vi syns på träffen!

Ni har väl inte missat att vi blivit inbjudna till en spontanträff med vår systerklubb på Mantorp den 4:e maj. Det är en “ordinär” banträff med fokus på bankörning för gatbilar, Time Attack och tävlingsserien BMW Cup. Vi har alltså blivit inbjuda av vår systerklubb som föredrar fyra hjul, och det är gratis inträde under dagen. Det finns mer information på hemsidan.

I NÄRTID

- Göran & Helenes Vårtur den 27:de april.
- Torsdagskörning den 2:ra maj
- D9s Södermanlandstur den 9:de maj
- Torsdagskörning den 16:de maj
- McQ-tur den 18:de maj
- GS-meeting 2013 den 23-26:e maj

NYHETSBREV #14 - 2013-04-11

Hej alla medlemmar i D9!

Det var ett glatt gäng som träffades vid säsongsstarten på Söderköpings brunn ikväll och pratade om klubbens aktiviteter och även ändras aktiviteter. Vi avslutade det hela med en god middag och en aldrig sinande ström av historier av alla de slag :-). Det kommer mer information från kvällen i ett senare nyhetsbrev.

Nu är det bestämt att säsongens första tur blir nu på söndag (14/4) med start på Statoil i Ryd, Linköping klockan 10:00. Vädret ser verkligen lovande ut inför söndagen och det verkar bli en härlig hojdag. Ni kommer att köra ner mot Tabergstoppen på mindre vägar via Västra Harg bland annat. Ni kommer att stanna för förmiddagskaffe efter vägen, så ta med er något gott. Det blir senare lunch på Tabergstoppen som har öppnat för säsongen och Bror lovar god mat: "Deras viltskav med potatismos, saltgurka och lingon skulle jag inte tveka en sekund att bjuda kungen på, om tillfälle gavs.”. Mätta och glada efter lunchen så har Bror olika alternativ för hemfärden beroende på hur många mil nu vill njuta av det fina vädret :-). Ta chansen nu och kom med på en underbar vårtur på söndag!

Vi kommer också att börja med torsdagskörningarna igen nästa vecka den 18:de april. Vi samlas vid Statoil i Ryd, Linköping, klockan 17:30. Det är ingen utsett ledare för den här körningen så ni som kommer dit får bestämma vart det bär av. Det verkar bli bra väder på torsdag också, så varför inte passa på att njuta lite mer av våren.

I NÄRTID

- Säsongens första tur den 14:de april
- Säsongens första torsdagskörning den 18:de april
- MC-Dag på Linköpings motorstadion den 21:a april

NYHETSBREV #13 - 2013-03-25

Hej alla medlemmar i D9!

Det är med samma känsla som jag börjar det här mailet som förra, det är år svårt att förstå att MC säsongen börjat :-). Vi var drygt 60 personer som var på Beviks för några veckor sen och lyssnade på och ställde frågor till de från BMW. Vi fick också njuta av Brors härliga hojfilm.  Det var också ett härligt gäng som samlades i torsdags för att diskutera GPS:er och hur de ska hanteras för att köra de vägar som de ville och inte de som GPS:n tyckte var bäst. Det var en populär kväll och det lät som att vi kommer att köra igen nästa säsongen.

Det är som sagt svårt att förstå, men säsongsstarten närmar sig med stora steg och den 11:de april klockan 18:30 samlas vi på Söderköpings Brun. Där har vi bokat ett rum så att vi kan prata ostört om årets säsong och kanske drömma tillbaka till förra säsongen. Det kommer att vara öppet i köket ifall ni vill ha något att äta eller en fika. Det kommer troligen att bli gemensam färd från Linköping om temperaturen stigit och vägarna är isfria, men mer information om det kommer i så fall på hemsidan. Om någon vill ordna gemensam färd från något annat ställe så är det bara att ni hör av er så lägger jag upp det på hemsidan också.

Vi forstätter sen direkt med säsongens första tur lördagen den 13:de april, där vi har söndagen som reservdag om vädret makter skulle vara emot oss. Det är Bror som även i år kommer att hålla i den här turen och tanken är att åka ner till Tabergstoppen för att njuta av en god lunch. Mer information om när och var vi startar kommer att komma när vi vet mer om hur vädret blir, men jag antar att vi kommer att veta mer på säsongsuppstarten.

Det är också hög tid att börja med torsdagskörningarna igen och första turen blir torsdagen den 18:de april. Vi samlas vid Statoil i Ryd, Linköping, klockan 17:30. Vi kommer att ordna torsdagskörningar jämna veckor under större delen av säsongen, men har uppehåll från midsommar till början av augusti. I år har vi inte ett krav på att ha en utsedd ledare till varje torsdagskörning, så om det inte kommer någon ledare så bestämmer helt enkelt de som är där vart de vill åka den kvällen.

I NÄRTID

- Säsongsuppstart 11:de april klockan 18:30 på Söderköpings brunn
- Säsongens första tur den 13:de april
- Säsongens första torsdagskörning den 18:de april
- MC-Dag på Linköpings motorstadion den 21:a april

NYHETSBREV #12 2013-02-27

Hej alla medlemmar i D9!

Jag nämde tidigare att jag skulle återkomma med mer information från DO träffen som vi hade i början på februari. Men först vill jag påminna om BMW-kvällen hos Beviks den 7:de mars, där vi bland annat kommer att träffa BMW motorad och se en film från en körning i somras.  Det börjar också närma sig GPS-workshopen som är den 21:a mars. Där kommer vi att gå igenom grunderna för GPS:er men även gå in mer på detaljerna. Vi har bestämt oss för att begränsa antalet till 15 personer. Det finns information om hur ni anmäler er till aktiviteterna på hemsidan, alternativt maila direkt till d9@bmwklubben.se.

Vi åkte upp till Stockholm den 2:dra februari och träffade bland annat de som är DO i vår region (öst) , men också DO:s från region norr som vi hade gemensam träff med. Tanken med den här helgen var bland annat att vi skulle lära känna varann och underlätta gemensamma aktiviteter mellan distrikten. Det mest konkreta som kom fram under mötet var att vi kommer att samarbeta mer runt grusaktiviteter med Stockholm (D7). De ordnar bland annat en grushelg i Gästrikland den 15-18 augusti. Vi kommer troligen att ordna en gemensam aktivitet runt Kolmården i höst också. Stockholm har kommit igång med sin MCQ sektion som ordnar flera aktiviteter under året, om någon är intresserad av att göra något liknande inom D9 så är det bara att kontakta en av oss DO:s.

Vi pratade en del om årets årsträff som kommer att vara i Åre och hur de tänker anordna den. Det kommer nog att bli en bra träff med fina vägar i närheten och bankörning en av dagarna. Vi pratade också om årsträffen 2014 och troligen kommer vi i D9 att bli ansvarig för att anordna årsträffen då. Det är inte beslutat än, men vi har börjat att kolla på lite alternativa platser i Vadstena och Söderköping. Om ni har några förslag på anläggningar som klarar av 150-200 personer i Östergötland så får ni gärna höra av er till d9@bmwklubben.se.

Det pågår ett arbete centralt med att byta ut vår hemsida. De vill få igång en sida som är snabbare och enklare att jobba med, men de vill också få en sida som är lättare att utveckla i framtiden. Den vi har nu innehåller många speciallösningar som är svåra och dyra att uppdatera. Den nya hemsidan kommer bland annat att innehålla funktioner för att anmäla sig till aktiviteter, och även göra det lättare att lägga upp information om turer mm. Det kommer också att finnas stöd för sektioner och troligen kommer vi att dra igång en grussektion inom D9 senare i år. Om allt går enligt plan så kommer hemsidan att lanseras i samband med årsträffen.

Svedea kom också på besök för att berättade lite kort om försäkringen, och den största nyheten var att de precis hade skapat en classic försäkring för er med veteran hojar. Vi fick också lära oss att det går att få in andra märken än BMW på samma försäkring bara du har en BMW som första hoj när du anmäler dig till försäkringen.

I NÄRTID

- BMW-kväll hos Beviks 7/3 kl 18:30
http://bmwklubben.se/view.php?id=51&p=activities:page&aid=17512
- GPS-workshop 21/3
http://bmwklubben.se/view.php?id=51&p=activities:page&aid=17377

RIKS

- IRONMAN 2013
http://bmwklubben.se/view.php?id=53&p=activities:page&aid=17740

NYHETSBREV #11 2013-02-11

Hej alla medlemmar i D9!

Det är kanske svårt att förstå det när vi tittar ut, men nu har MC säsongen dragit igång igen. Några av er var till Stockholm på mässan för några veckor sedan, och kanske kom någon hem med lite nya tillbehöer eller en ny hoj. Nu i helgen så hade vi årets första egna aktivitet när vi åkte till Motala för att njuta av Motormuseumet. Vi var 13 stycken som även passade på att få en bra start på såsongen med en första hjälpen utbildningen. Den grupp jag hamnade i hann också med en långlunch där hojar kan ha kommit upp :-).

Det är knappt en månad till nästa aktivitet och då samlas vi på Beviks i Linköping. BMW kommer att vara på plats för att prata om året nyheter och teknik, och det kommer så klart att finnas tid för frågor. Vi kommer också att få njuta av en tur som Bror Gårdelöf körde runt Kristi Himmmelsfärdshelgen förra året. Det kommer att vara fina vägar från Borgvik, nära Grums i Värmland, via Åmål, Årjäng, Örje (i Norge) och efter Bohuskusten söderut ner till Marstrand.

Beviks kommer att bjuda på fika under kvällen, så hjälp dem gärna att uppskatta mängden fika genom att anmäla er här:
https://docs.google.com/a/bmwklubben.se/spreadsheet/viewform?formkey=dHJ...

Det här sättet att anmäla sig på är något som vi provar för tillfället, men ni kan så klart alltid anmäla er via d9@bmwklubben.se också.

Vi åkte till Stockholm förförra helgen på en DO träff och vi återkommer med mer information från helgen senare. Men vi ville i alla fall passa på att rekommendera Snöå-turen som D7 kommer att anordna den 6-9/6. Det är en grustur med max 25 deltagare, och anmälan öppnar den 15/2. De här platserna kommer troligen att ta slut snabbt på samma sätt som Vårslasket gjorde.

I NÄRTID

- BMW-kväll hos Beviks den 7:de mars
- GPS-workshop den 21:a mars

NYHETSBREV #10 2013-01-27

Hej alla medlemmar i D9!

Jag hoppas att ni tog chansen att åka till MC-Mässan i Stockholm. Det var några som åkte upp med de olika bussresorna som vi hänvisade till på hemsidan i alla fall. Jag tog chansen att njuta av Vätterns isar istället och en stor del motvind, men det har sin charm ibland också :-)

Den nionde februari besöker vi, som ni vet, Motala Motormusem och har även första hjälpen utbildning. Vi måste tyvärr ändra oss och ta in anmälan till den här aktiviteten. Det beror bland annat på att vi måste veta hur mycket utrustning som behövs för första hjälpen kursen. Ni anmäler er enklast till d9@bmwklubben.se eller om ni hör av er till Sören. Vi samlas på museet klockan 09:30. Det finns mer information om upplägget och preliminära tider på hemsidan.

I NÄRTID

- Motala Motormuseum och första hjälpen den 9:de februari
- BMW-kväll hos Beviks den 7:de mars
- GPS-workshop den 21:a mars

NYHETSBREV #9 2013-01-06

Hej alla medlemmar i D9!

Jag hoppas att ni har fått en bra start på det nya året och återhämtat er efter all julmat. Den nionde februari besöker vi Motala Motormusem och har även första hjälpen utbildning. Vi har ingen anmälan till den här aktiviteten, men ni får gärna hör av er till d9@bmwklubben.se om ni tänker vara med. Det är mest för att vi ska få en liten uppfattning om hur många vi blir. Vi samlas på museet klockan 09:30 och om vi blir tillräckligt många kommer vi att dela upp oss i två grupper. Den ena gruppen börjar med guidning på museet och den andra med första hjälpen. Grupperna kommer sen att byta efter lunch. Det finns mer information om upplägget och preliminära tider på hemsidan.

Jag såg att det redan har blivit fullt på Vårslasket i maj, det verkar ha gått på bara några dagar sedan de öppnade anmälan vid nyår. Men misströsta inte för det finns ett annat alternativ i maj, nämligen GS Meeting Sweden som Andreas tipsade om. Det kommer att vara den 23-25 maj på Feringe Segelflygklubb i Vittaryd (mitt i Småland). Det finns mer information om träffen på deras Facebook grupp:
https://www.facebook.com/groups/gsmeetingsweden/

I NÄRTID

- MC-mässan i Stockholm den 26:de januari
- Motala Motormuseum och första hjälpen den 9:de februari
- BMW-kväll hos Beviks den 7:de mars
- GPS-workshop den 21:a mars

DISTRIKTET

Vi har fått in drygt tjugo svar på distriktets undersökning, men vill så klart få in fler. Det är några korta frågor om våra planerade aktiviteter och generellt om vad ni vill ha för aktiviteter. Om ni inte har fyllt i den redan så passa på att göra det nu:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHR0SGtwdFRVb3FIaGJ...

NYHETSBREV #8 2012-12-21

Hej alla medlemmar i D9!

Julen närmar sig med stormsteg och vintern har hittat till Östergötland, så vad passar bättre än att börja planera inför nästa år. Vi har lagt upp programmet för 2013 med en bra blandning av kvällskörningar, dagsturer och längre resor. Vi kommer också att anordna utbildningar och besök på museum, där tex första hjälpen kursen är en bra start på nästa säsong. Programmet finns på D9s sida, men ni kan också ladda ner den direkt från den här länken:
http://bmwklubben.se/files/upload/d9/Program_D9_2013.pdf

Jag har inte hunnit lägga ut alla aktiviteter på hemsidan än, men det kommer att ske runt jul är tanken. Jag satt på tåget i eftermiddag och skrev ner det mesta av texten, så det verkar lovande. Men just nu så låter det lockande från Rolling Stones 50 års konsert i rummet brevid :-).

Det program som vi nu lagt ut på hemsidan är ett resultat av vad vi fick höra på säsongsavslutningen och planeringsworkshopen i oktober. Nu hade inte alla möjlighet att vara med på de tillfällena, så vi har förberett en undersökning för att få ett bättre underlag för vår planering. Det är en kort undersökning som tar ca 5-10 minuter att fylla i, så vår förhoppning är att ni tar er lite tid under julledigheten och berättar vad ni vill få ut från klubben. Ni hittar undersökningen här:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHR0SGtwdFRVb3FIaGJ...

I NÄRTID

- MC-mässan i Stockholm den 26:de januari
- Motormuseum och första hjälpen i Motala den 9:de februari
- BMW-kväll hos Beviks i Linköping den 7:de mars
- GPS-workshop den 21:a mars

NYHETSBREV #7 2012-09-24

Hej alla medlemmar i D9!

Det är svårt att blunda för att hösten kommer smygande nu, men förhoppningsvis har vi många härliga och soliga höstdagar framför oss! Det är fortfarande en planerad körning kvar nu på torsdag, men tyvärr är den sista turen den 6:e oktober inställd. Vi kommer att ha säsongsavslutning den 19:de oktober och redan den 28:de oktober så smygstartar vi 2013 med en planerings workshop. Mer info finns nedan.

Det har som ni kanske sett på hemsidan hänt lite bland DO, eftersom Andreas och Ingmar tyvärr bestämt sig för att lämna sina uppdrag. Ni ska däremot inte bli förvånade om de dyker upp ändå inom klubben. Jag (Hans) kommer att ta över hemsidan och nyhetsbreven bland annat, och Sören kommer att bidra med bra ideer och mycket energi :-).

I NÄRTID

- Torsdagskörning på asfalt den 27/9 kl 17:00 från stora parkeringen vid Bergs slussar.
- Säsongsavslutning den 19/10 kl 18:00 på Horse & Hound i Linköping
- Planerings workshop 2013 den 28/10, mer info nedan.

PLANERINGS WORKSHOP  2012

Vi kommer den 28/10 att ha en planerings workshop för 2013. Vi kommer att hålla till på Diskettgatan 11B i Mjärdevi, Linköping. Workshopen börjar kl 10 och vi beräknar att avsluta senast kl 16 om vi inte har svårt att slita oss. Klubben kommer att bjuda på lunch och fika under dagen, så att vi kan fokusera på det viktiga.

Vi kommer under säsongsavslutningen så klart också prata om 2013, men tanken med workshopen är att fokusera och låta idéerna spruta under en längre tid. Alla är välkomna och det är absolut inget krav att ni ska ställa upp som ledare eller ta något annat ansvar bara för att ni är med på workshopen. Det viktigaste med workshopen är att få reda på vad ni vill att klubben ska fokusera på nästa år. Vi kommer under dagen att få fram en lista med de aktiviteter som ni är intresserade av och det kommer sen att ligga till grund för nästa års planering. Om ni har några ideer men inte kan komma på workshopen tveka inte att skicka in era förslag till d9@bmwklubben.se istället.

Jag hoppas att det kommer att vara flera ledare med på workshopen som kan berätta mer om hur det är att ha hand om en tur. Vi har under året haft en blandning av kvällsturer till längre turer med övernattning. Det behövs så klart olika mängd med insatts för de olika turerna, men vår förhoppning är att fler ska inse att det inte behöver vara ett stort steg att leda en torsdagskörning tex. Du lägger upp turen hur du vill och väljer själv var, när och hur turen genomförs. Det behöver inte vara komplicerat, ta din favoritrutt eller reka någon tur du funderat på och låt andra få hänga på!

Vi kommer som sagt att planera våra aktiviteter baserat på workshopen, men det finns i princip bara ett sätt för dig att vara säker på att din favoritaktivitet kommer med. Det är så klart att du tar på dig att ordna den, men det behöver inte vara något du gör själv för det. Det är också ett bra sätt att lära känna de andra i klubben eller bara träffa gamla vänner lite mer :-).

SVEDEA MOTORFÖRSÄKRING

För er som inte var på årsträffen så kan vi passa på att informera att ni nu kan teckna en mycket fördelaktig klubbförsäkring hos Svedea. Ni hittar mer information om det här:
http://motor.svedea.se/mc/vaara-foersaekringar/bmw-mc-klubben.aspx

NYHETSBREV #6 2012-08-03

Hej alla medlemmar i D9!

Hoppas semestern är bra och att ni fått mycket tid för motorcykelturer! Det har hänt en del sedan förra nyhetsbrevet. Södermanlandsturen, Distriktsturen, Norgegrus, Adventure Days och ett antal turer till.

Nu närmar sig BMW MC-Klubbens årsträff i Orsa Grönklitt. För de som vill samåka håller Ingvar i det den 10/8. Mer info finns på hemsidan.

I NÄRTID

– Årsträffen i Orsa Grönklitt 10-12/8. Samåkning (asfalt) på fredagen den 10/8 för er som vill. När ni bokar in er på Grönklitt går det även att referera till någon av oss DO (Ingvar, Andreas, Ulf) så har ni möjlighet att hamna i samma eller närliggande lägenhet som andra personer från D9. (Några av oss åker redan den 9/8 för att köra lite grusvägar upp till Orsa)
– Torsdagsturer under augusti. Vi efterlyser turledare till två av dessa turer 16 och 30/8, hör av dig om du har möjlighet att arrangera någon av turerna. Mer info på hemsidan.

DISTRIKTET

- Vi har ett flertal turer efter sommaren så se till att hänga på en eller flera. Passa på att lära känna nya hojkompisar i klubben.

Har Du frågor eller funderingar kring BMW MC-klubben och vår verksamhet i distrikt 9, oavsett om det gäller aktiviteter eller annat, tveka inte utan hör av dig till oss på d9@bmwklubben.se

ENGAGERA DIG I BMW MC-KLUBBEN OCH DISTRIKT 9

Vi behöver fler personer som aktivt vill engagera sig i distriktet, både som ledare och deltagare i aktiviteterna.

Generellt så behövs fler turledare och förslag på turer. Du lägger upp turen hur du vill och väljer själv var, när och hur turen genomförs. Det behöver inte vara komplicerat, ta din favoritrutt eller reka någon tur du funderat på och låt andra få hänga på!

När det gäller touring behöver vi förstärka med åtminstone två personer till som vill engagera sig för touring som helhet och hålla ihop det.

När det gäller grusturer så känner vi att vi är flera aktiva som gärna engagerar sig och kommer att spinna vidare på detta.

Vill du engagera dig i distriktet i allmänhet och hålla i olika delar så finns det alla möjligheter för det.

Vi kommer att dra igång planeringen för 2013 under hösten och behöver då idéer och förslag på aktiviteter och ansvariga. Tänk igenom vad du vill göra för insats för distriktet. Är du sugen och känner att det vore något för dig, hör i så fall av dig till någon av oss DO. Mer om detta i senare nyhetsbrev.

NYHETSBREV #5 2012-05-02

Hej alla medlemmar i D9!

Valborg är passerad och säsongen är i full gång. D9s första tur för året gick till Malexander. Hela 17 personer kom på vår första tur 2012, trots att termometern endast visade 3 grader kl 9 på morgonen när vi samlades i Linköping. Det blev en riktigt bra tur på dryga 30 mil. Det var sol hela dagen och temperaturen kröp upp mot mer behagliga 10 grader, vi hann med fika vid kungabordet i Norra Vi och en god lunch på Sommarhagen i Malexander, härligt! Tackar turledare Bror och alla andra som deltog för en härlig tur.

Första torsdagsturen är imorgon torsdag den 3/5 och den utgår från Mantorp med Örjan H som turledare.  På lördag den 5/5 kör vi den traditionslediga Södermanlandsturen under ledning av Ingvar och turen utgår från Oscarshäll.

Jag (Andreas) och Sir’n kom precis hem från KNIX med D10 på Borås Motorstadion (körning på go-cart bana). Drygt 70-talet deltagare som kunde välja på asfalt- eller grusutbildning som var preussiskt uppstyrt av göteborgarna. Teori och praktik varvat enl ett noga planerat schema. Givetvis lyckades vi utmärka oss från D9, jag lyckades direkt göra en stoppie på bromsprovet fastän vi skulle ta det lilla lugna och Sir’n kom med en väääl sliten kedja men det gick ju det med. Vi tog en övernattning på Scandic i Trollhättan på lördagskvällen och där övernattade alla leverantörer, funktionärer etc som under helgen deltog i Bikedagarna i Trollhättan. Vilken handlare och vilket utbud, wow! Vi fick med oss ett nytt drivpaket till Sir’n med rejäl rabatt och fri frakt hem för bakdrevet som var restnoterat. That’s what we call service…! Vi kan mer än rekommendera att åka på KNIX eller bandagar. BMW MC-klubben har flera egna (anordnas ihop med SMC) och de är listade på hemsidan i aktivitetskalendern.

För att återknyta till servicediskussionerna i föregående Nyhetsbrev så kan vi meddela att Andreas mfl fick servicetider hos Carlbarks i Kumla, vilka har betydligt kortare väntetid.

I NÄRTID

– Torsdagstur den 3/5 från Mantorp, 11,5 mil.
– Södermanlandsturen den 5/5 från Oscarshäll, Norrköping. Turen : Oscarshäll, Virå, Björkvik, Bärbovägen, Svärta, Kustvägen ner till Nyköping, Nävekvarn, Kvarsebo och tillbaka till Oscarshäll. Vi stannar till för en fika vid Åstugan, Svärta och sen lunch i Nyköpings hamn. Total sträcka ca 22 mil.
– Distriktsresan den 26-27/5. ”En resa för konnässören, härlig tur med gemytligt umgänge, boende och mat!” 12 anmälda så långt. Det finns platser kvar.

DISTRIKTET

– Samåkning till Adventure Days i Säfsen den 14-17/6. Sir'n håller ihop detta. Mer info på D9s hemsida.
– Niklas Lundell från BMW Motorrad Sverige kommer att vara på årsmötet/årsträffen den 9-12 augusti i Orsa Grönklitt och eventuellt kommer han att meddela några nya tekniska förändringar samt nya modeller som kommer att marknadsföras under 2013, spännande! Boka plats nu. Info finns på hemsidan. Vi kommer att ordna samåkning från D9 för de som vill. Mer info kommer på hemsidan.

Tips och idéer är givetvis välkomna för att samla fler deltagare på våra turer. Kanske just Du vill leda en hojtur eller någon annan aktivitet? Har Du frågor eller funderingar kring BMW MC-klubben och vår verksamhet i distrikt 9, oavsett om det gäller aktiviteter eller annat, tveka inte utan hör av dig till oss på d9@bmwklubben.se

NYHETSBREV #4 2012-04-06

Hej alla medlemmar i D9!

Jag och Andreas gjorde ett besök hos Beviks MC i Linköping den 31/3 när det var öppet hus för att kolla in hur BMW skulle visa upp sig nu när märket övertagits från Bikestop. Vi kom fram och fixade parkering på en redan full parkeringsplats sedan bar det av in i butiken, där inne var flertalet MC-märken uppdelade i olika områden i en stor och öppen lokal. En massa folk och representanter från bl a Motorrad, Motormännen, Cruisarklubben, SMC och BMW Motorrad Sverige var där. BMW MC Klubben hade i år ingen närvaro för att visa upp sig. Vi avser att ordna ett gemensamt arrangemang med Beviks lite senare i vår istället.

Efter att ha gått runt och kollat läget så bestämde sig jag och Andreas för att boka in våra servicar, kanske även vore något att recensera hur det funkar hos vår nya handlare tänkte vi. I alla fall, vi tog en nummerlapp och ställde oss i kö. 67, vår tur. Jo vi skulle vilja boka service, av minen bakom disken att dölja så förstod vi att det var något lurt... Första lediga tiden för en 3000-milaservice på en BMW GS är 22/5! Oj, två månaders väntetid funkar inte, en stor del av säsongen har ju redan passerat då. Kör man BMW så åker man ett par mil per år vilket ställer lite krav på tillgängligheten för service.

Vi fick svaret att väntetiden till delvis beror på BMW Motorrad Sverige som har skickat ut en uppsamling av missade servicepunkter till BMW-ägare bestående av mindre åtgärder som skulle ha åtgärdats vid tidigare servicetillfällen, så det var bara att åka hem och kontrollera övriga serviceverkstäder på tillgängliga tider.

Ansvarig på BMW Motorrad Sverige, Niklas Lundell, var på plats för att svara på frågor om BMWs motorcyklar. Vi frågade hur det kommer sig att BMW skickar ut denna uppsamling av gamla och nya servicepunkter nu i vår när trycket är som högst på verkstäderna. Han svarade att det kanske inte var så smart då de mesta av dessa servicepunkter troligen redan blivit åtgärdare vid tidigare service men inte inrapporterade i BMWs system. Tysken vill ha ordning på sina data.

Vi talade också med Peter Wass VD för Beviks, han påpeka att det var extra lång väntetid för BMW-service nu pga BMW Motorrad Sveriges utskick om servicepunkter som skall åtgärdas eller åtminstone kontrolleras av BMW mekanikern Mikael Eriksson.  Vidare berättade Peter att han nu har tre MC-mekaniker på Beviks som servar. Mikael Eriksson är den enda som är utbildad på BMW modellerna.

Peters budskap är att alla MC-ägare bör se till att göra sin service på hösten eller på vintern i största möjligaste mån. Beviks erbjuder då även rabatter på MC-service samt hämtning av MC utan extra kostnad. Det ger då en jämnare belastning på serviceteknikerna, vilket betyder att Beviks kan hålla en hög och jämn kvalitet på servicen hela året med utbildade servicetekniker.
– Det borde leda till att tillgängligheten för service på våren ökar och BMW-ägare skulle snabbt komma ut i vårvädret och njuta av vägarna med sina nyservade BMW-hojar, säger Peter Wass!

BUDSKAPET ÄR ATT BOKA IN DIN SERVICE I TID OCH SERVA GÄRNA PÅ HÖSTEN/VINTERN!

För er som kan tänka er att ta en hojtur och kombinera den med service kan jag rekommendera/meddela att väntetiderna är kortare på ex Kenneths MC i Göteborg (3 veckor). Jag ska till Göteborg i slutet av april och tänkte se om det går att kombinera med en service. Carlbarks i Kumla och Nybergs Motor i Jönköping är andra verkstäder som kan var värda att kolla upp, har inte kontrollerat väntetiderna.

Vid pennan // Ulf

NYHETSBREV #3 2012-03-25

Hej alla medlemmar i D9!

Vilken uppslutning det var på säsongsuppstarten på The Horse and The Hound (ca 30 personer), det ökar för varje gång! Till säsongsavslutningen kommer vi att välja en större lokal så att alla får plats, det var lite trångt i källaren.

Kan bara konstatera att säsongen startat på allvar, vilket vårväder!! Det blev ett par timmars körning i söndags, 800GS’en och jag (Andreas) behövde luftas i det soliga vädret. Vilken härlig känsla att återigen äta kurviga vägar efter ett par mörka månaders dvala…

I NÄRTID

- Beviks i Linköping som numera tagit över BMW från Bikestop har öppet hus i helgen som kommer! Det är inte helt omöjligt att vi syns där!
- Distriktsresan den 26-27/5. ”En resa för konnässören, härlig tur med gemytligt umgänge, boende och mat!” 11 anmälda så långt. Det finns platser kvar men se till att anmäla er omgående i så fall.
- Säsongens första tur – Malexander den 14/4. Perfekt att hänga på för er som inte deltagit på någon av våra turer tidigare.

DISTRIKTET

- Norgegrus v 23 är FULLBOKAD.
- Norgeresan v 31 är INSTÄLLD på grund av för få deltagare.
- Samåkning till Adventure Days i Säfsen den 14-17/6. Sir'n håller ihop detta.  Mer info på D9s hemsida.
- Vi behöver en turledare omgående till torsdagskörningen den 3/5 då nuvarande turledare fått förhinder. Hör av dig om du har möjlighet att ta körningen. Du bestämmer själv vart turen går!

Tips och idéer är givetvis välkomna för att samla fler deltagare på våra aktiviteter. Kanske just Du vill leda en hojtur eller någon annan aktivitet? Har Du frågor eller funderingar kring BMW MC-klubben och vår verksamhet i distrikt 9, oavsett om det gäller aktiviteter eller annat, tveka inte utan hör av dig till oss på d9@bmwklubben.se

NYHETSBREV #2 2012-02-15

Hej alla medlemmar i D9!

Säsongen har redan smygstartat med både MC-kvällen på Bikestop och MC-mässan i Göteborg, vilka båda var välbesökta! D9s säsongsuppstart äger rum fredagen den 2/3 på The Horse and Hound i Linköping från kl 18. Vï presenterar årets program, visar bilder/film från förra årets aktiviteter, käkar en bit och umgås över ett par öl! Allt för att ladda inför MC-säsongen 2012 med BMW MC-klubben och de goa turer och aktiviteter som är planerade!

I NÄRTID

- OBSERVERA att anmälan går ut 28/2 för;
Distriktsresan 26-27/5 (för konnässören, härlig tur med gemytligt umgäng, boende o mat)
Norgegrus 2-9/6 (för grusälskaren som vill ha mer!)
Norgeresan 28/7 – 4/8 (för dig som gillar att köra hoj på kurviga vägar)
Det finns fortfarande platser kvar, anmäl ditt intresse nu! Dessa aktiviteter kommer att vara distriktets höjdpunkter 2012!
- Säsongsuppstart – The Horse and Hound den 2/3. Inget att fundera på, se till att vara där!
- Säsongens första tur – Malexander den 14/4. Perfekt att hänga på för er som inte deltagit på någon av våra turer tidigare.

DISTRIKTET

Programmet för D9 2012 är klart sedan någon månad. Till årets säsong har vi utökat med fler turledare då vi vill ta ytterligare steg på vägen mot ett aktivare distrikt med än större deltagande. Vi kommer erbjuda ungefär samma mängd aktiviteter som 2011 men vi har försökt att anpassa programmet mot efterfrågan och vad våra turledare brinner för. Vi kommer ha allt från kvällsturer till veckolånga resor på både asfalt och grus. Vi arrangerar även temakvällar. Några nyheter är turer för daglediga, fler grusturer, grusresa till Norge och en 2-dagars distriktsresa.
Tips och idéer är givetvis välkomna för att samla fler deltagare på våra turer. Kanske just Du vill leda en hojtur eller någon annan aktivitet? Har Du frågor eller funderingar kring BMW MC-klubben och vår verksamhet i distrikt 9, oavsett om det gäller aktiviteter eller annat, tveka inte utan hör av dig till oss DO.

NYHETSBREV #1 2012-01-17

Hej alla nya och gamla medlemmar i Distrikt 9!

God fortsättning på det nya året. Vi hoppas på att Ni är riktigt laddade inför MC-säsongen 2012 med BMW MC-klubben och hungrar efter trevliga turer och aktiviteter!

För första gången har BMW MC-klubben möjlighet att på ett enkelt sätt skicka nyhetsbrev i och med införandet av det nya medlemssystemet Membit. Det är därför viktigt att ni håller era uppgifter uppdaterade i systemet. (Inloggningsuppgifter för Membit fick ni med den senaste avin för medlemsavgiften)

VAD HÄNDER I DISTRIKTET?

För er som inte deltagit i distriktets aktiviteter under 2011 kan vi berätta att vi tog ett stort steg från tidigare år genom att erbjuda betydligt fler aktiviteter av alla slag. Allt från kvällsturer till Alpresor.  Vi försökte helt enkelt få ett mer aktivt distrikt!

Eftersom det föll väldigt väl ut 2011 så vill vi gärna hålla i energin och har precis tagit fram D9s Program för 2012. Till årets säsong har vi utökat med fler turledare då vi vill ta ytterligare ett steg på vägen mot ett aktivare distrikt med än större deltagande. Vi kommer erbjuda ungefär samma mängd aktiviteter som 2011 men vi har försökt att anpassa programmet mot efterfrågan och vad våra turledare brinner för. Vi kommer ha allt från kvällsturer till veckolånga resor på både asfalt och grus. Vi arrangerar även temakvällar såsom teknikafton och pubkväll. Några nyheter är turer för daglediga, fler grusturer, grusresa till Norge och en 2-dagars distriktsresa.