NYHETSBREV #18 - D9

NYHETSBREV #18 - D9

Hej alla medlemmar i D9!

Det är dags för ett nytt nyhetsbrev och den här gången informerar vi om aktiviteter som var i början på sommaren, men också några aktiviteter som vi kan njuta av i höst. Om ni kan något om K75 motorn från 1987 så vill vi gärna komma i kontakt med dig också!

Munkträffen och MC Höst i Öst

Det börjar komma in anmälningar till Munkträffen nu som vi ordnar i Munkfors, så vänta inte allt för länge med att anmäla er! Träffen kommer att vara den 11:e - 15:de september och gå på härliga grus och asfalts vägar. Det blir sedan grillning och trevligt sällskap på kvällarna. Jag vill också passa på att göra reklam för MC Höst i Öst som anordnas av D11 den 20:e - 22:a september. De kommer också att ordna turer för både grus och asfalt och gemesam middag på fredag och lördag på Kolbodagården. Mer information om de båda aktiviteterna finns på hemsidan:
http://bmwklubben.se/aktivitet/2013/06/munktraffen-2013
http://bmwklubben.se/aktivitet/2013/05/mc-host-i-ost

Årsträffen 2013 och 2014

Jag och Bror var uppe i Åre på årsträffen och fick några dagar med trevliga vägar och gott sällskap. Bror klagade lite över en grusväg på delar av ena rundan, det var något om att det regnat hela natten. Jag åkte den dagen innan och hade en annan åsikt i alla fall :-). Vi hann också med en fin tur ut till Verdal i Norge med bra vägar och underbar utsikt. Protokollet från årsmötet finns med i senaste Bumsen, men lite små saker kan jag väl nämnde ändå. De presenterade lite kort vad som troligen kommer att bli klubbens nya profilmaterial, där de har uppdaterat de kläder vi har nu. Det slutgiltiga beslutet var nära då, så jag skulle tro att det blir klart under hösten. Klubben hade också slutit ett avtal med Euromaster som gav oss 25 % hos dem. Tyvärr hittar jag inte mer information om det nu men det ska gälla över hela Sverige.

Magne (vår regionsombud) presenterade vart nästa årsträff skulle vara under årsmötet, och det är bestämt att vi kommer att vara i Vadstena. Styrelsen har inte bestämt vilket datum det blir än, men D9 kommer att vara med och organisera träffen på ett eller annat sätt. Det betyder att vi skulle behöva ha hjälp av er för att göra det här till en bra träff för alla. Om ni är intresserad av att hjälpa till på något sätt så skicka ett mail till d9@bmwklubben.se eller kontakta någon av oss DO:s. Det är inget datum bestämt än så se det här mer som en intresseanmälan, och det kommer att finnas både stora och små saker att hjälpa till med.

K75 motorn från 1987

Hasse Johnsson letar efter någon i distriktet som kan något om K75 motorn från 1987. Om ni har kunskap eller vana från den motorn hör gärna av er till mig så ser jag till så att ni kommer i kontakt med Hasse.

GS Meeting

Jag kunde tyvärr inte åka på GS Meeting, men jag har hört och läst bra saker om eventet. Det var ett gäng från Linköping som var där och umgicks med hojåkare från hela Sverige och delar av Europa med bland annat ett gäng från Tyskland. De hade organiserade turer på varierande underlag. Om ni vill åka dit nästa år så ska ni redan nu boka upp den 22:a - 25:e maj 2014.
https://www.facebook.com/events/155885737942401/

Adventure Days

Vi vart också ett gäng som följde med Peter upp till Adventure days i Säfsen och körde en hel del grus. Det var som vanligt ett bra arrangemang med bra organisation. Det blir så klart inte så gemytligt med runt 600 deltagare men svårt att hitta deras utbud på andra arrangemang. Jag rekommenderar både Adventure days och GS Meeting om ni är intresserad av att köra grus, och det gäller oavsett hur mycket ni kört innan. Det finns turer för alla från nybörjare till veteraner, det finns även rena asfaltsturer. Adventure days kommer att vara 12-15 juni 2014.
http://adventuredays.se/

I NÄRTID

  • Torsdagskörning den 8:e augusti
  • Torsdagskörning den 22:a augusti
  • Torsdagskörning den 5:e september
  • Munkträffen 11:e-15:de september
  • MC Höst i Öst  20:e-22:a september

Hoppas att ni har det bra!

Hans, Ulf, Sören
DO för Distrikt 9 Östergötland