D11 På besök i Skåneland (D15) Oktober 2013

D11 På besök i Skåneland (D15) Oktober 2013

Under helgen 4-6 oktober så deltog D11 på två aktiviteter i D15 Skåneland (D15). 
Här följer en kort rapport.

en liten rapport från Skåneland 
 

Höstrusk 2013 (Vittsjö) - 4-6/10

D15 Grussektion arrangerade i år Höstrusket 2013. Från D11 var vi tre deltagare och från D10 (Göteborg) anslöt en hel flock med bilburna ungdomar som med bil och släp transporterade sina väldigt små cyklar till Skåne och Vittsjö för att under en heldag åka runt på fantastiskt välrekade rutter på skånska, småländska och lite Halländska grusvägar. Målgruppen för aktiviteten kan kanske sägas vara lite hardcore grusentusiaster med stort kunnande i att framföra dessa maskiner och att tanka ofta. Vilket innebar att min (Niclas) GSA var lite stor på parkeringsplatsen och inte snabbast i skogen. Men jag behövde åtminstone inte tanka ;-). Dock givetvis vackrast både till utseende och ljud. Men visst, man borde kanske prova en lite mindre cykel också och öva lite mer på denna ädla konst.  Det blev en fantastisk resa längs skogsvägar i höstens briserande färger och sen två kvällar i härligt sällskap. Kul! Tack Stefan och Torgny för ett bra arrangemang! (ursäkta den lite personliga vinklingen i texten).
 

Tur till Äppeltavlan i Kivik - söndag 6/10


D15 med Per-Anders i spetsen arrangerade en tur till Kivik där man utgick från 3-4 platser i Skåne. Vi i D11 samlades upp i Växjö och Kalmar och drog sedan med hjälp av Thomas, Peo och Håkan ner till Bromölla för vidare transport till Brösarp där samtliga samlades.  Totalt var vi ca 120 st BMW cyklar från klubben som sen lämnade Brösarp i kolonn mot Kivik. Väl i Kivik blev det att inta sill, ta kort på Äppeltavlan, tugga på ett äpple och sen styra hjulen hemåt. Höstruskvädret på lördagen hade omvandlats till härligt höstväder med 17 grader, blå himmel och sol. Riktigt trevligt. Stort tack till D15! D11 kommer ner 2014 också. DÅ ska vi försöka bli fler än er från skåne (vilket vi inte riktigt lyckades med i år :-). Konstaterar att det är väldigt många skåningar i just Skåne. Se 100 bilder från aktiviteten i det separata fotogalleriet här >>

 

Några bilder från Höstrusk respektive besök på Äppeltavlan i Kivik
(OBS! Se samtliga bilder i separat Galleri)

Höstruskbilder

Nabbadäcken gör skillnad på rörligt underlag.

Torgny och Stefan på väg mot Simlångsdalen. Torgny var en inbjuden markägare
på sista delsträckan.  På Torgnys mark fanns en liten enduroslinga som
några provade på. 

Och här för en gångs skull skribenten på foto. Vi hamnade helt plötsligt lite
off road...  Garmin visar kanske inte alltid rätt!

 

Äppeltavlan i Kivik

Per-Anders, håller genomgång inför avfärd.

Brösarps backar i vacker skrud.

Så kommer de första på väg mot Kivik

Äppeltavlen 2013

Se ytterligare 90 bilder från Kivik i det separata fotogalleriet här >>