Nyheter efter uppdatering

Nyheter efter uppdatering

Vi kan nu avrapportera att uppdateringen av webbplatsen som genomfördes den 25:e Oktober tycks ha gått utan problem och störningarna varade enbart några minuter vid själva uppdateringstillfället. Uppdateringen påverkade inte forumet denna gång och syftet har varit en uppsamling av mindre (och större) frågor som lämnades öppna vid lanseringen under sommaren.

Denna gången har följande gjorts

  • För er av er som författar innehåll på sidan kan ni nu återkomma till avpublicerade egna artiklar/aktiviteter via "Mina Sidor". Där kan ni hitta tabben "Mitt innehåll" som ger en tabell över ert innehåll (om något) samt lite omkring information. Den ger också en direkt länk till redigiering om ni har rättigheter att editera innehållet i efterhand.
  • Distriktsombud kan nu arrangera om menyn under sina distrikt genom användandet av tabben "Meny" under distrikten (i likhet med tabben "Grupp" för gruppadministration). Menyn arrangeras med en drag-and-drop tabell för er som har Javascript.
  • En kopia av gamla webbsidan har driftsatts tillfälligt för att tillåta ytterligare lite överflytt av innehåll som glömdes inför lansering. Resultat från detta kan finnas under Tips & Råd där Mimmis artiklar idagsläget har lagts till samt under distrikten den närmaste perioden. Notera att denna tillgång till gamla sidan är tidsbegränsad och kommer tas bort så fort som möjligt, saknar ni innehåll i distrikten eller i övrigt ta kontakt med era distriktsombud.
  • Säkerhetsuppdateringar av Drupal med ny version (Drupal 7.23).
  • Uppdateringar till rekommenderade versioner av alla moduler
  • Fixar av några mindre buggar (Galleriet uppdaterades inte på framsidan när nya gallerier s1kapades, m.fl.).
  • Undersökning av Internet Explorer 8 stöd, klubben har fått några felrapporter för äldre versioner av Internet Explorer (specifikt 8) vilket har undersökts med hjälp av Microsofts egna utvärderingsverktyg (detta då stödet för Internet Explorer 8 saknas i senare version av Windows). Resultatet visar att användare med Internet Explorer 8 med Javascript avstängt kommer uppleva sidan lite stökig. Rekommendationen är att uppdatera era webbläsare (för er egen säkerhet) men om det inte går iallafall aktivera Javascript då detta avhjälper problemen.

Har ni har några problem med uppdateringen eller andra tekniska frågor kontakta webbmaster på webbmaster@bmwklubben.se så vidarebefordrar han dessa till rätt person.

Med vänliga hälsningar,
Mikael Brandin