D7 Månadsmejl mars 2017

D7 Månadsmejl mars 2017

Hej.                                                                                                       2017-03-24

 

Våren är här! Vi har haft vårdagjämning och nu börjar livet på riktigt. I alla fall startar motorcykelsäsongen upp ur sin vinterdvala. Det har redan kommit bilder på vårtecken på Facebook, i form av bilder när medlemmar tar sin första tur för säsongen. Synd att de stora leendena bakom kameran inte syns.

 

Jag har också kommit igång, det har blivit två turer med Onsdagsgruppen och vecka 8 var jag nere med Touratech i Portugal och körde hoj. Det visade sig att det var fler från vårt distrikt som var med. Det är sådant som gör det så roligt att vara med i klubben, man träffar nästan alltid någon klubbkompis i olika hoj-sammanhang.

 

Om du ser en BMW-hoj som kanske tankar samtidigt som du på macken, är det stor chans att den personen också är med i klubben. Ungefär hälften av alla BMW-ägarna är medlemmar i klubben. Tänk vad många nya bekantskaper som väntar runt hörnet.

 

Ni har nu fått ert nya medlemskort och en ny buff tillsammans med senaste numret av Bumsen. Glöm inte att byta ut medlemskortet i plånboken till 2017.

 

Turledarakademin

Klubben har utbildat 12 nya turledare. Det är min DO-kollega Susanne Bessmans projekt Turledarakademin som har resulterat i detta. Syftet är att få fram fler turledare som kan leda spännande utflykter och äventyr. Allt för att vi ska ha så varierande program som möjligt. Tanken är också att turledarna ska agera lika när det gäller säkerhet och körning.  

 

Om det dyker upp två eller flera aktiviteter på samma datum så är det inte tryckfel utan ni kan då helt enkelt välja den aktivitet som passar er bäst. Välkomna alla nya turledare och vi ser så klart fram emot alla nya körningar och turer som det knåpas på för fullt.

 

Onsdagsgruppen

Onsdagsgruppen under ledning av Thomas Weglert är igång. Heldagsturer med blandad körning på grus och asfalt. Trevlig gemenskap och glada kamrater väntar för dig som kan ta en semesterdag eller är ledig. Om du har några frågor om onsdagsgruppen kontaktar du: thomas.weglert@telia.com

 

Uppstartsmöte ProBike Syd

Tisdag den 4 april är det uppstartsmöte på ProBike Syd. Mer info kommer på hemsidan.

http://bmwklubben.se/aktivitet/2017/01/d7-uppstartsmote-pa-probike-syd

 

Tisdagskörningar startar

Tisdagen den 18 april kl. 18.00 är det premiär för säsongens första tisdagskörning. Jämna veckor startar turerna norr om stan och ojämna veckor på södersidan. Info finns på hemsidan och på Facebook inför varje körning.

 

Kul på hjul.

Söndagen den 7 maj arrangeras klubbens traditionsenliga avrostning, på Gillinge Trafikövningsplats. Mer info och anmälan kommer på hemsidan inom kort.

 

Vi planerar som bäst denna aktivitet, Kul på hjul, och behöver ha hjälp av frivilliga medlemmar för att kunna genomföra detta. Vi söker nu frivilliga resurser för att bemanna de olika stationerna, balans, körgård, grus, broms, risk, bistå med all logistik, hjälpa till på stationerna, visa folk tillrätta etc. Gå in på https://goo.gl/forms/TKXAkzeHHQy3auYY2 och anmäl dig.

 

Delta i aktiviter i andra distrikt.

Ni vet väl att man kan delta i alla körningar och arrangemang som anordnas i klubbens regi, oavsett i vilket distrikt det anordnas. Perfekt för dig som kanske tillbringar sommaren i Skåne, har stuga på Gotland eller håller till någon annanstans i Sverige ibland och vill köra hoj med klubbkompisar. Ta med er medlemskortet och ett glatt humör så kan ni vara med på allt kul som ordnas. Klicka runt på hemsidan och se om det händer något i andra distrikt som ni vill vara med på.

 

Milpinnen.

Glöm inte bort milpinnen. Anmäl er på hemsidan om ni vill vara med på detta.

http://bmwklubben.se/milpinnen

 

Kommande aktiviteter.

Nu börjar allt kul, håll koll på hemsidan och på Facebook. Vi har 12 nya turledare som kommer att fylla på i kalendariet.http://bmwklubben.se/distrikt/d7

 

Årsmöte.

Boende vid den kommande årsträffen i Arjeplog gick åt som smör i solsken. Kanske har du bokat en hel stuga och känner att du kan tänka dig att dela stuga. Låt dina kompisar i klubben få veta. Annonsera gärna på Facebook eller hör av dig till:d7@bmwklubben.se

 

Inlogg på hemsida

För att kunna ta del av all information på hemsidan behöver du vara inloggad. Har du inte koll på dina inloggningsuppgifter, hör av dig till yvonne.andersson@bmwklubben.se så ser hon till att du får ett lösenord.

 

Facebook

Kika in på Facebook och ta del av bilder och annat skoj. Gå med i gruppen du också.

https://www.facebook.com/groups/150040111828870/?fref=ts

Klicka på länken ovan och klicka sedan på gå med i gruppen.

 

När jag skriver detta är himlen blå och solen skiner. Jag tog förresten hojen till jobbet idag (fredag 24/3). Minus (-) 3,5 blinkade i displayen, lite kallt men skönt att vara igång.

Har du några frågor eller fundering är du välkommen att skicka ett mail till:

d7@bmwklubben.se

 

Mycket nöje önskar vi som är DO och RO, Andreas, Lovisa, Susanne och Fredrik.

Vi hörs och ses!

 

Vid tangentbordet,

Fredrik Hagman