En av oss... Möt Annica Furudahl

En av oss... Möt Annica Furudahl

Namn: Annica Furudahl

Ålder: 58 år

Bor: Fåglasjö i Småland

Familj: Man, två vuxna barn och två barnbarn

Yrke: Friherrina (se mer om det i texten)

Motorcykel: F700GS 2013

 

 

Sedan 17 år bor Annica med sin man i djupaste Småland. Längre motorcykelsäsong och närheten till kontinenten gjorde att de lämnade Umeå. En annan fördel med Småland är den stora tillgången på fina grus- och skogsvägar, berättar Annica.

Hennes motorcykelintresse började under en resa till Grekland. Annica kände en härlig frihetskänsla när hon och hennes man for runt på en hyrd scooter. Annica, förtidspensionerad på grund av en allvarlig trafikolycka, var dock tveksam till att ta körkort för motorcykel. Detta eftersom hon tidigare jobbade inom akut- och ambulanssjukvården och där sett konsekvenserna av trafikolyckor. Men tack vare stöd från dottern och tack vare att maken köpte en helt ny motorcykel till henne bestämde hon sig alla fall för att ta körkort. Och det har hon inte ångrat en sekund.

En trafikskola i Karlskrona hjälpte henne med teori- och körlektioner och i juni 2005 fick hon sitt körkort. Inte en enda gång sedan dess har hon åkt bakpå sin man. 

Att åka till årsmötet är en självklarhet för Annica och hennes man. En vecka upp och sedan tre veckor hem genom Norge är planerat. Under resan i Sverige ska de besöka några av platserna de läst om i boken “501 svenska platser du måste besöka innan du dör”. Innan dess ska de till Gotland och delta i “Gutniskt äventyr” på härligt dammiga kalkstensvägar.

De har gjort många långresor, ofta 7-8 veckor långa, och besökt samtliga länder i Europa förutom San Marino, Makedonien och Luxemburg. Alltid boende i tält.

Annica är mcQ ansvarig för D11. En höjdpunkt för henne är mcQ's riksträff, årligen alltid första helgen i september. På sin fritid umgås hon med familj och barnbarn, tränar, är ute i skogen och pysslar i sin trädgård.

 

Bilder