Info om framgaffelproblemet med GS LC

Info om framgaffelproblemet med GS LC

Då det på senare tid susat i sociala media och på forum om ett fel på BMW R1200 GS och GSA:s framgaffel har flera ägare till vätskekylda GS och GSA efterfrågat information från BMW Northern Europe AB i ärendet och nu har BMW kommenterat ärendet och berättar hur du skall göra om du har en GS eller GSA av aktuell modell.

Din R 1200 GS eller GSA  behöver enligt BMW komma in på en säkerhetskontroll.

Det är framgaffels innerben som sitter inpressat i toppstycket som kan kan separera från sin ursprungsposition och ett större spel kan uppstå över tid. Detta kan förvärras och ge symptom som oljeläckage alternativt missljud från framgaffeln. I förkommande fall har gaffeln havererat. Detta har dock oss veterligen inte hänt någon svensk kund.

BMW vill därför omgående kontrollera din motorcykel och mäta spelet i framgaffeln. Är spelet inom godkänd tolerans är det fortsatt säkert att använda din motorcykel.

För att säkra motorcykelns funktionalitet över tid vill BMW modifiera framgaffeln. Denna åtgärd kommer utföras i takt med tillgång på reservdelar.

Gå in på  www.bmw-motorrad.se för att finna din närmsta återförsäljare/serviceverkstad.

- Vi hoppas att du trots denna tekniska säkerhetskontroll som syftar till att ditt motorcykelägande ska bli så problemfritt som möjligt, ändå ska känna förtroende för BMW Motorrad även i framtiden, säger BMW i ett pressutskick.

HENNING SVEDBERG