D1 Norrbotten

5

Välkommen till D1:s egen hemsida. Distriktet omfattar Norrbottens län förutom Arvidsjaurs och Arjeplogs kommuner som tillhör D2 (Västerbotten). Distriktet har en minst sagt respektingivande yta och tillika också en betydande andel av Sveriges totala landareal. Distriktet sträcker sig från Treriksröset i norr ner till kusten i syd och bilderna uppe och nere på sidan avser illustrera distriktets geografiska spridning. D1 har gräns mot två länder, Norge och Finland. Avståndet per landsväg till den ryska gränsen är ca 30 mil räknat från Haparanda och Norrbottens län utgör en del av Barentsregionen. Våra medlemmar finns spridda från Kiruna i norr till Piteå i söder.

Medlemsutvecklingen har varit positiv under de tre senaste åren och antalet medlemmar har successivt ökat. Vi är i dagsläget fler än 120 medlemmar oräknat familjemedlemmar. Det är speciellt glädjande att en stor andel av våra medlemmar är aktiva och också deltar i våra aktiviteter. Avsikten med distriktsverksamheten är att ni medlemmar skall få ett mervärde av medlemsskapet, att köra hoj med likasinnade, eller rättare sagt umgås och ha skoj tillsammans. Hos oss är alla välkomna och du behöver inte nödvändigtvis vara innehavare av en BMW MC för att delta i vår klubbs verksamhet.

Aktiviteter

Vi försöker att genomföra ett flertal olika aktiviteter inom distriktet, ibland även i samverkan med andra distrikt. Målsättningen är att sprida dessa över året och geografiskt över distriktets yta. Vi har dock inga egna instruktörer, så avrostningar och banaktiviteter genomförs ofta inom ramen för SMC:s ordinarie verksamhet. En av de stora utmaningarna har varit avstånden till tillgängliga banor och områden som är avskilda från vanlig trafik. Sedan 2014 har SMC dock fått tillgång till Långnäs bana utanför Piteå och de avser att genomföra flera banaktiviteter där även under sommaren 2017.

Preliminärt program för 2017:

​Genomförd verksamhet:

Uppstartsträff genomfördes söndagen den 22 januari på Retro Café i Boden. Vi var 19 stycken medlemmar som deltog under mötet.

Skotersafari 17-19 mars – Norrskensgården (Storlångträsk)

Vi var fem stycken som njöt av det fina vädret och smaklig mat i goda vänners lag. Bilder finns att studera i arkivet.

GPS-utbildning i Kalix 25 mars

En av klubbens absolut bästa utbildare, Peter Currie, flyg in från västkusten och höll en mycket uppskattad utbildning. Tyvärr var det endast elva dagare, men de fick mycket värdefull information som de kan nyttja vid inför och under kommande färder.

Första majrundan runt Fyrkantenområdet

”Mekarkväll med proffs” 16/5 i Luleå (Peter Tedelind)

Tema: ”rep vid vägkanten”, däck o bromsservice.

Första hjälpen och HLR-utbildning

•Teori och praktik under maj månad

Nationaldagstur till Norge (inkl. ”förövning Årsträff”) 2-6 juni

​Start i Älvsbyn vid lunchtid den 2 juni. Vi kör upp till Arjeplog längs tre olika rutter. Allt i syfte att vi skall kunna "reka" delar av de planerade turerna under årsträffen. Första natten tillbringas i Arjeplog (Kraja Camping). På lördagen kör vi till Bodö och tar färjan över till Lofoten. Natten mot söndagen tillbringas i Nusfjord. På söndagen kör vi österut längs den fantastiska Lofoten. Nattstopp tar vi i Harstad. Vi har även tänkt oss att hinna med ett besök vid "Adolfkanonen", ett minne från när nazisterna "regerade" landet. Ett fantastiskt byggnadsverk! Efter frukost på måndagen bär det av mot Sverige och campingen i Gällivare, där vi tillbringar natten. Under nationaldagen kör vi ner mot kusten, via Porjus och Jokkmokk.

GS-träff i Finland 16-18 juni – Summasaari, SO om Vasa (~60 mil från Luleå)

Årsträff och årsmöte BMW-klubben – Arjeplog 29/6-2/7 (se separat artikel på hemsidan)

Inges grustur i Norra Finland – 19-23/7 (inge@lahti.nu)

Resa till norska BMW-klubbens årsträff 3-6 augusti

Genomförs i Hornsjø Høyfjellshotell , strax norr om Lillehammer (~120 mil från Luleå)

Silverlandsturen i norra Finland 1-3 september

Att se fram mot:

 

Höstruuska i norra Finland eller Tornedalen 6-8 oktober

 

  • SMC arrangerar KNIX-kurser på Pite-Långnäs under juni-juli

  • ​SMC planerar för att även under 2017 genomföra några gruskurser av olika svårighetsgrad.

  • Tidpunkt för genomförande av dessa kurser finner ni på http://www.svmc.se/norrbotten

  • Varje tisdag under sommaren så genomförs samkörning från Stadsparken i Skellefteå

  • MC-fyrkanten genomför samkörningar tisdagar och söndagar från Luleå och Piteå
 
  • Fler Aktiviteter kan komma för sommaren och hösten 2017.

 

Filmer

Service och försäljning av reservdelar till BMW MC

Våra närmaste auktoriserade verkstäder finns antingen i Uleåborg http://www.emc24.fi/index.php?language=se eller Umeå http://www.northbike.se. Vi har diskuterat ett samarbete med Northbike som innebär att våra hojar kan hämtas upp av  och servas under vintern i Umeå till rabatterat pris. Sedan kan vinterförvaring alternativt returleverans med bil erbjudas.

De som har äldre hojar kan vända sig Bo Lennart Källhammer på MC Centra i Södra Sunderbyn eller Peter Tedelind i Luleå.

Annons

Artiklar

21 nov

Kansliet har stängt p.g.a. utbildning den 27 november. Istället har vi telefontid på onsdag den 30/11 samme vecka. Under december har Kansliet semester och kan inte nås per telefon mellan 1 -17 december.

18 nov

Dags att boka in MC Mässan 2018! Den 25-28 januari 2018 är det återigen MC-mässa i Göteborg. Denna gång på Svenska Mässan centralt i Göteborg.

17 nov

2018 är det dags för region Öst att anordna klubbens årsträff. Region Öst har ”lånat” Gotland av region Syd dit distrikt 12 Gotland hör. Årsträffen 2018 med årsmöte kommer vara på Gotland den 7/6 till 10/6 med årsmötet på förmiddagen den 9/6.

1 nov

Hej alla medlemmar!
Nu så har äntligen klubbshopen öppnat igen! Då vi kommer fokusera på kvalitet framför kvantitet kommer vi starta upp med ett basutbud bestående av plagg i form av lång- och kortärmade -shirts, pikétröjor i två olika kvaliteter och modeller samt cardigans.

20 feb

Nytt 7 Juni 2017: Rutterna norrut från Ljusdal och från Älvros är nu genomkörda och ändrade.

19 feb

Här följer en artikel formulerad av Gert Bergström med text, foton och GPS rutter.

19 feb

Här följer en artikel formulerad av Gert Bergström med text, foton och GPS rutter.

26 jan

Milpinnen

På MC Mässan 2017 i Stockholm lanserar vi Milpinnen. Milpinnen är en utmärkelse till medlemmar i BMW MC-klubben Sverige som kör många mil på sin motorcykel under säsongen.

21 jan

Veg 17 Kystriksvegen - Upplevelser till/från Arje

Sidor

Annons