D10 Göteborg

Riksaktiviteter

Aktiviteter i D10

Distriktsombud

Annelie Carlsson
mcQ
Stefan Henning
Distriktsombud D10 Göteborg med omnejd.
Torslanda.
Mona Olsson
Distriktsombud D10 Göteborg med omnejd.
Alafors
1

Den 17:e Juni testade vi ett nytt koncept inom D10. Lite noteringar om detta finns nedan. 

// Mats S.

 

MC-Kampen Juni 2017
 
Den 17 juni genomförde BMW-klubben D10 Göteborg, MC-kampen i strålande solsken. Ett  annat sätt att köra i grupp där vi kombinerade trafikfrågor och praktiska mc-övningar med en
vanlig ruttkörning. 
 
Vid de fyra kontrollerna fick deltagarna läsa två frågor, svaren antecknades i ett protokoll som de fick i början, samtidigt som det var  någon annan som gjorde en trafikövning.
Det var garagevändning, femhörningen, slalom och slow race som övningar. Själva övningarna ingick inte i tävlingen, de var bara till för att ge möjlighet att träna sin färdigheter,
i syfte att undvika stress. Men, visst kan det bli att trafikövningarna ingår i tävlingsmomentet framöver, vem vet. Det är jag säker på att några vill. Denna gång var det bara frågorna som ingick i tävlingsmomentet.
 
Allting flöt på som planerat, någon blev lite överambitiös vid garagevändningen och lade sig plattfall, upp och på’et igen så gick det bra, inga skador bara repor.
 
Ruttkörning mellan kontrollerna skedde i öppen grupp. Lunch intogs i nyöppnade Blommigt & Prickigt invid 156 mot Skene.
 
Vi var 12 st mc som deltog och körde i en och samma grupp. Är det flera gruppledare så kan det vara fler som deltar. Vi planerade att vara fyra gruppledare och fyra kontroller så vi hade egentligen plats för ett fyrtiotal deltagare.
 
Vi träffades vid Hällingsjö pendelparkering kl. 09.00. Själva rutten gick i en slinga från Hällingsjö, Sätila, Anneberg, Lindome, Eskilsby, Rävlanda och tillbaka till Hällingsjö, på bra asfalt.
 
Det var 8 frågor, vann gjorde den som hade bäst teorikunskaper. De två som hade alla rätt var Martin Wahlberg (KTM) och Sören Kristensson. Stor heder till bra BMW kunskaper
(trots att en körde KTM ??). 
 
Gruppledare den 17 juni 2017 Stig Pahlby och Jan-Olof Djerf tackar för en trevlig dag och ett härligt engagemang.
 
I planeringsarbetet har även Mona Olsson, Rolf Törnberg och Thomas Sohlström har deltagit, stort tack till er!
 
Vid pennan
Janne Djerf
 

Välkommen till D10, Göteborg med omnejd!

Distriktet har två distriktsombud (DO) och en mcQ-ansvarig som tillsammans med funktionärsgruppen planerar, förbereder och genomför distriktets aktiviteter. Distriktsombuden är valda på ca två år. Funktionärsgruppen skapas varje höst och består av dem som vill genomföra aktiviteter under kommande säsong.
Aktiviteter i aktivitetslistan läggs till och informationen kompletteras efter hand. Därutöver kan det förekomma spontana aktiviteter som annonseras i vår Facebook grupp (se längre ner). Våra aktiviteter och inledande texter skrivs och läggs in på ett tidigt stadium bara för att ni medlemmar skall få en känsla för vad som händer under året. I det läget har vi inte alltid allt klart med lokaler, tider och de ev. personer som skall närvara. Därför kompletterar vi informationen efter hand. Tipset är att regelbundet kolla på hemsidan för uppdaterad info. Vi har även en grupp på Facebook, ” BMW klubben D10”. Där kan komma påminnelser och info om aktiviteter som ligger närmast i tid och kanske även lite om de aktiviteter som redan varit. Här kan även du som medlem ha åsikter om våra aktiviteter, ris som ros. Det är för er vi gör dem, så ju mer info vi kan få från er desto bättre kan vi sy ihop våra aktiviteter.

Den viktigaste informationen kommer alltid att finnas här på hemsidan, så du behöver inte ha uppsikt på två ställen om du känner dig obekväm med FB. Ett undantag är kvällsturerna, som oftast bara annonseras via vår Facebook grupp.
Distriktet strävar efter trevlig gemenskap och givande aktiviteter, där säkerheten är den röda tråden, utan att det därför skall bli tråkig körning. Vi erbjuder därför fortbildningar som gör dig till en säkrare förare med mer marginaler i körningen. Deltag på dessa! De är både nyttiga och roliga.
Känner du att du vill göra lite extra som instruktör/funktionär så hör av dig till DO!
Välkomna i gemenskapen och Möjligheternas Klubb!

/ Mona, Stefan och Annelie

 

 

Angående aktiviteter.

Om vi ställer in en aktivitet pga regn eller annan orsak så meddelas alltid detta under respektive aktivitet dagen innan efter kl. 16.00.

Frågor eller funderingar om D10s hemsida maila webmaster Mats S.

 

 

 

Artiklar

2 maj

Solen sken redan tidigt denna måndag även om det var lite kyligt på morgonen, något som åtgärdades snabbt allt eftersom klockan gick. Cirka 55 hojar samlades i Alingsås från hela södra/västra Sverige för en heldags grusutflykt mot Herrljunga med avslut i Bollebygd. 

26 jan

Milpinnen

På MC Mässan 2017 i Stockholm lanserar vi Milpinnen. Milpinnen är en utmärkelse till medlemmar i BMW MC-klubben Sverige som kör många mil på sin motorcykel under säsongen.

23 dec

Tyvärr blev annonsen om mellandagsrean hos Bike i Trollhättan Göteborg fel i Bumsen 5.16. Vi ber om ursäkt för detta och vill därmed kompensera genom att publicera Bike annonsen i denna artikel.

12 nov

Lördagen 2016-11-05 hade Region Väst planeringsmöte i Lidköping inför 2017. Vi summerade vad vi utfört under året och inte minst planerades den kommande säsongen. Utan att gå händelserna i förväg kan jag lova att 2017 blir bra!

22 okt

Vi samlades hos Bike Göteborg på kvällen den 19 okt, lite mörkt och ruggigt börjar det bli, kul att en del kom dit på motorcykel, det gillar vi!

Kvällen gick lite i oktoberfest tema med gulaschsoppa, bröd och öl (lätt och mellanöl såklart). Kvällen började med mat och mingel.

18 aug

Lördagen 17/8 samlades ett tjugotal nyfikna MC åkare i Fjärås för att ta del i turen som endast några få invigda + turledare visste om var slutmålet var. Turledarna hade dock sedan turen lades ut på hemsidan kommit med några ledtrådar då o då allt eftersom vi närmade oss startdatum.