mcQ

Bilder

VÄLKOMMEN TILL mcQ VÄST!

 

mcQ är en rikstäckande grupp inom BMW MC-klubben som ordnar aktiviteter med syfte att skapa gemenskap för klubbens kvinnliga medlemmar. Förare, passagerare och familjemedlemmar - alla är lika välkomna! Det viktigaste är att ha kul tillsammans, oavsett som vi kör en tur, träffas på puben eller tillbringar en helg på spa.

Nedan visas några av de aktiviteter vi har haft i vårt distrikt D10 (Göteborg med omnejd). Information om aktiviteter på gång finns här på hemsidan och på facebook.  Vi skickar också ut meddelande via mail och SMS för den som vill ha meddelande den vägen.

Hör av dig till Annelie Carlsson om du är intresserad eller vill veta mer på mail annelie.carlsson61@gmail.com eller telefon 0707-82 44 15.

Skicka mail till Annelie  

 

 

 

DAGSTURER PÅ ASFALT OCH/ELLER GRUS

Under hojsäsongen brukar vi ha en heldagstur varje månad. Vi samlas någonstans i Göteborgsområdet och kör en tur som brukar bli ca 20 mil. Tempot anpassas efter deltagarna och det blir många stopp på mysiga ställen för fika och lunch. Det blir mest asfalt, men vi kör också blandade turer (grus/asfalt) och rena grusturer. Målet har bl.a. varit Skärhamn, Hyssna Kvarn, Sundsby Säteri och Varnhems Klostercafé.

 

 

 

Grustur med utbildning

Heldagstur på grus tillsammans med en av klubbens ”grusrävar”. På förmiddagen hölls en grundkurs i körning på grus varvat med praktiska övningar och efter lunch körde vi en tur för att få tillämpa det vi hade lärt oss tidigare under dagen.

 

 

 

Majtur till Kinnekulle

Vår tur till Kinnekulle i maj är på väg att bli en tradition! Vi bor i stugor på Falkängens Vandrarhem i Hällekis och tillbringar en långhelg med hojkörning runt ”Kullen”, shopping i hantverksbyn och matlagning.  Brukar bli mycket prat och skratt!

 

 

 

Vänern Runt

Att köra runt Vänern kändes som en kul grej och i somras gjorde vi slag i saken! Tjejerna sammanstrålade en fredagseftermiddag i Håverud där vi hade första övernattningen. Dag 2 började med den smått berömda Brudfjällsvägen och sedan körde vi via Karlstad och Kristinehamn till Sjötorp där vi hade ännu en trevlig kväll. Sista dagen körde vi längs södra sida av sjön och dagen avslutades med lunch på Spikens Fiskeläge innan vi spreds och åkte hemåt.

 

 

 

Teknikkväll

En kväll i mars får vi verkstaden hos Kenneths MC för oss själv och får meka lite. Roligt och lärorikt!

 

 

Kvällsträffar

Under vintersäsongen träffas vi minst en gång i månaden för att hålla kontakten. Vi bowlar, dansar square dance, går på teater eller träffas på puben.

 

 

Spahelg

Vår första (men inte sista!) helg på spa tillbringades på Säröhus söder om Göteborg. Några av oss tog hojen dit, medan andra kom med bil. Efter en härlig eftermiddag i hotellets spaavdelning tog vi på oss finkläderna och åt en trerättersmiddag. En kick för både kropp och själ!

 

 

mcQ riksträff 2014 med region Syd, Öst och Väst

Det har startat upp mcQ-avdelningar lite överallt i landet och vi tyckte att det skulle vara skoj att träffas över gränserna. Första helgen i juni åkte ett gäng mcQ:are till Tranås på vår första riksträff. Klicka här för att se hur trevligt vi hade.

 

 

 

 

Annons