D2 Västerbotten

Riksaktiviteter

Distriktsombud

Vakant
Distriktsombud
0

Välkommen till D2:s hemsida.
Distriktet omfattar Västerbottens län samt Arvidsjaurs och Arjeplogs kommuner belägna i Norrbotten. Distriktet har som alla andra Norrlandsdistrikt en imponerande yta och sträcker sig från Arjeplog i norr ner till kusten i syd. D2 gränsar även mot Norge och här färjekontakt med Vaasa i Finland. Distriktets medlemmar finns spridda över länet och koncentrationen är störst längs det mer befolkningstäta kustområdet. I Umeå har vi BMW.s nordligaste handlare nämligen Northbike. Medlemsutvecklingen i klubben har totalt sett varit positiv under de senaste åren, mycket säkert beroende på den förmånliga klubbförsäkringen. Efter en period av nedgång har även medlemsantalet i D2 börjat krypa sig uppåt, och vi är nu ca 120 stycken.
Vi saknar för tillfället Distriktsombud i D2 så eventuella frågor kan besvaras av Regionsombudet i Nord Magnus Mörtling.
Hos oss i BMW-klubben är alla välkomna och du behöver inte nödvändigtvis köra en BMW hoj för att delta i vår klubbverksamhet.

Vår avsikt är att under året genomföra ett flertal olika aktiviteter inom distriktet, ibland även i samverkan med andra distrikt. Låt inte distriktsgränsen vara en gräns som inte kan passeras utan kolla även om det händer något intressant i granndistrikten D1 och D3. Vår målsättning är att sprida aktiviteterna såväl över året som geografiskt. Eftersom vi saknar egna instruktörer för avrostningar och KNIX övningar genomförs oftast inom ramen för SMC:s ordinarie verksamhet alternativt inom klubbens norra region.

Service och försäljning av reservdelar till BMW MC
Våra närmaste auktoriserade verkstäder och återförsäljare finner ni i första hand i Umeå http://www.northbike.se men även EMC i Uleåborg http://www.emc24.fi/index.php?language=se kan vara ett alternativ beroende på var ni bor i länet.

Vi hoppas ni vill komma på våra aktiviteter, lära känna, och såklart köra tillsammans!

Annons

Artiklar

19 apr

Nu har vi bildat en Classic sektion i klubben och Håkan Runfeldt och Izvor Radovic välkomnar oss ti

18 apr

En kort rapport/vårhälsning från styrelsemöte på Öland 13-14 april 2018

Så var våren här. I år valde vi att förlägga vårens fysiska styrelsemöte till D11 och sydost då vi ville besöka vår klubbshopsleverantör Nöjab AB i Kalmar under vårt styrelsemöte.

29 mar

Så här i veckan före påsk ligger fortfarande snötäcket tjockt på många håll i Sverige och vi är många som väntar på snö- och saltfria vägar.

20 feb

Nytt 7 Juni 2017: Rutterna norrut från Ljusdal och från Älvros är nu genomkörda och ändrade.

19 feb

Här följer en artikel formulerad av Gert Bergström med text, foton och GPS rutter.

19 feb

Här följer en artikel formulerad av Gert Bergström med text, foton och GPS rutter.

21 jan

Veg 17 Kystriksvegen - Upplevelser till/från Arje

16 jan

Höga Kusten - Upplevelser till/från Arjeplog
- inskickat av Bengt-Åke Vestman. Stort tack för inspirerande text och bild   :-). 

Annons