Test och tips

 

Test och tips

Här kan du läsa om produkter som andra medlemmar har provat och kan rekommendera.

Har nu provat något som du vill rekommendera?

Kontakta DO så lägger de upp informationen här.

 

Solskydd till GPS
I solsken kan det vara svårt att se skärmen på GPS:en. Man kan justera kontrast och färger men det blir inte riktigt bra. Det som krävs är skugga. Om man använder båda händer så får man bra skugga och en klar bild. Detta är dock svårt för inte säga omöjligt att göra när man kör.

Ett amerikanskt företag har tagit fram solskydd för GPS som gör jobbet. Det fästas enkelt med ett självhäftande kardborreband på GPS:en. Själva skyddet är sedan enkelt att sätta på eller ta bort. Skyddet kan också vikas ner så det fungerar som skydd för skärmen när man inte använder GPS:en.
Mer information: www.glarestomper.com

2016-09-09 Chresten Nielsen

 

Olja i lösvikt

Det finns många åsikter om vilken olja som är bäst för våra älskningar. Om man är nöjd med det Q8 kan erbjuda finns det möjlighet att köpa olja i lösvikt till ett bra pris hos Svenssons Livs, Alvhem (E45 mellan Trollhättan – Göteborg).

Prisexempel maj 2017: Mineralolja W 20-50 (bra olja för en boxar): 35 kr/l vid köp av 20 l.

Information hittar du på: http://www.ica.se/butiker/nara/ale/svenssons-livs-alvhem-1805/butiken/smorjmedel/

2015-07-27 Chresten Nielsen

 

Regn på rutan

Alla som har en stor ruta på sin mc har troligen upplevt att det kan blir problem med sikten när det regnar. Om man använder ClearVue Rain Clear från Turtel Wax bilders det vattendroppar på rutan som sedan blåses bort av fartvinden. Fungerar också på visiret.

Mer information:http://www.seab.se/fordon/interi%C3%B6r/f%C3%B6nster/turtle-wax-clear-vu...

2013-07-15 Chresten Nielsen

 

Däcktrycksvakt

Till nya modeller finns möjlighet att få däcktrycksvakt så man med en blick på displayen har koll på om man har rätt däcktryck. Om däcktycket börjar falla så tänds en varningslampa. Detta är en bra säkerhetsdetalj. Vad gör man om man har en motorcykel utan däcktrycksvakt?

Det finns möjlighet enkelt montera ett system. Om man gör en sökning på ebay efter "TPMS motorcycle" så får man snabbt ett antal förslag på fungerade system som koster under 500 kr. 

2019-06-07 Chresten Nielsen

 

Vikt: 
0

Annons