IV - Avgasröret forts.

IV - Putsning av avgasröret

I dag har jag polérat färdigt det ena avgasröret. Jag fick upp en sådan bra yta med min putsskiva, att jag gjorde färdigt med filttrissa och Autosol. 
Man kan nämligen variera avverkningen och ytan på min putsskiva inom vida gränser på så vis att ansättningsvinkel, var på skivan man putsar, samt anliggningstrycket är väldigt avgörande för resultatet.

Jag använde en Dremel och tillhörande filtskiva till finpoléringen.
Efter att jag polérat så gjorde jag något som jag tycker är av yttersta vikt; jag diskade avgasröret med vanligt YES! 
Autosol lämnar nämligen väldigt tråkiga svarta rester i skrymslen och vrår, samt i ofrånkomliga repor och porer. På just detta avgasrör så är fästflänsen ett ställe som jag dessutom använde nagelborste på. Jag lovar att det var åtskilligt svart vatten som kom fram ur springan , mellan rör och fläns...
 

Ett varningens ord är här på sin plats!

Den som aldrig putsat eller polérat med maskin bör träna på något oviktigt först! Det är nämligen inte så enkelt som det verkar, utan man kan lätt få fula märken och sliprosor på arbetsstycket. Innan jag för första gången maskinpolérade en fin bil tränade jag på några gamla 300:- bilar jag hade som slängbil/vinterbil förr i tiden. 
Samma sak gäller för dyra kromdelar till en mc.
Jag tar inte något ansvar för om någon på grund av bristande kunskap, eller slarv ger sig på att använda de av mig beskrivna metoderna och förstör något. Detta gäller för övrigt alla de arbetsmoment som jag berättar om och beskriver, oavsett om det är puts/polering eller mekaniska arbeten. 
Känner Ni er osäkra på ett arbetes utförande, särskilt ett sådant som kan innebära fara för liv och lem, såsom bromsarna, eller riskerar att fördärva motorn eller andra vitala delar, tveka då inte att uppsöka kompetent person som kan hjälpa Er! Detta gäller även om Ni saknar rätt verktyg. Tro inte, och arbeta inte, efter metoden "det kanske går"! Konsekvenserna kan bli förödande

Bifogar några bilder som vanligt. Det röda som syns på det blanka är någon spegling, jag garanterar att röret skimrar INTE i någon "felaktig" färg!