XVI - Skönhetsvård

Skönhetsvård

Den senaste tiden har jag mest ägnat mig åt utseendemässiga arbeten och förbättringar på Gullan. Dessutom ha jag börjat återmontera diverse delar. 

Bland annat har jag bytt ut diverse skruvar mot rostfria, polérade. Ytbehandlingen på originalskruvarna är nämligen under all kritik! Allt är inte av högsta kvalitét hos BMW, det erkänner till och med jag som väl får anses som märkesfantast av rang.
Bland annat har jag bytt skruvarna på registerkåpan, eller motorbröstet.
Andra skruvar har jag lackat i en silverfärg, som stämmer väl med de övriga silverlackerade delarna, bl.a ventilkåpskruvarna.
En annan sak som jag låtit lackera är kåpan över instrumenten. Denna lämnade jag bort av den anledningen att det är lite svårt att få rätt färg, kulörmässigt sett.
Jag fick ett tips om en skicklig mc-lackerare i Göteborg. Han arbetar enbart med mc-lack och är verkligen hemma i det ämnet. Han visste direkt vilken färg det var på Gullan bara jag talade om den totala färgkoden. Då sade han:

--- De e la en Mandaringul som hetter fyrahundrafjottån...

Jag blev mycket nöjd med resultatet, som jag även visar bild på nedan. Den lackeraren kan jag verkligen rekommendera!
Övriga bilder visar lite detaljer som är dels putsade och dels lackerade. Dessutom visar jag en bild på det emblem jag monterat på styrkronan, i stället för den tarvliga stora plastplugg som sitter i mitten utav densamma.